Не будьте поганим прикладом: які 5 речей батькам не можна робити при дитині

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Виховання дітей починається з батьків
Батьки є прикладом для дітей.Фото: bilopillia.city

Батьки - приклад для своїх дітей

Батьки можуть тисячі разів говорити дітям про важливі речі, але якщо вони при цьому демонструють протилежні дії - дитина наслідуватиме лише їх. Діти не чують слів, вони бачать лише вчинки, тому закарбуйте собі важливі речі, які категорично не можна робити при дітях для кращого майбутнього.

Саме мама і тато виховує з маленького малюка повноцінну, цілісну та розвинену особистість. Існують речі, які стануть поганим прикладом, тому уникайте робити їх, радить zatyshok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Діти копіюють та віддзеркалюють поведінку батьків. Тому завжди дивіться на себе, а не шукайте причину у дитині.

Порушувати правила безпеки

Якщо дорослі дозволяють собі при дитині порушувати правила дорожнього руху, лаятися, вживати алкоголь чи палити, тоді і дитина буде наслідувати таку поведінку.

Брехати

Батьки завжди вимагають, щоб діти говорили їм правду. Але якщо дитина побачить, що мама чи тато брешуть, вона робитиме так само, адже батьки на думку дітей завжди чинять правильно.

Нецензурно лаятися

Дитина може не розуміти значення деяких слів, але у невідповідний момент вона їх застосує, якщо чує постійно вдома нецензурні висловлювання. Адже вона вважатиме, що так робити - це норма.

Сваритися, лаятися, кричати

Якщо у сім’ї постійно лаються, кричать, застосовують силу, то з дорослішанням дитина перейме таку поведінку і засвоїть таку модель сім’ї для себе.

Говорити з критикою про важливих для дитини дорослих

Не дозволяйте промовити при дитині жодного поганого слова про вчителів, тренерів чи дорослих, яких любить дитина. Адже тоді вона сформує для себе таку думку про людину і ставитиметься зневажливо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які питання поставити дітям про день у школі, щоб вона з радістю давала відповідь. Потрібно проявити трішки уваги та креативу для отримання важливої інформації.