Не лише плиту та сантехніку: 7 речей у будинку, які треба прибирати щотижня

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

7 місць для ретельного прибирання вдома
Місця, які ретельно прибирають. Фото: simya.com.ua

Деякі речі потребують регулярного прибирання

Господині знають, що деякі місця у будинку потребують регулярного очищення. Проте перелік таких предметів значно більший, ніж люди могли здогадуватися.

Професійна прибиральниця та власниця Home Reimagined Жаклін Стайн розповідає про місця, які потрібно прибирати щотижня. Вона також дає поради, як і чим це найкраще робити, пише southernliving.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

7 речей, які потребують очищення щотижня

  • Лійки у душі. Мінеральні відкладення та бактерії можуть накопичуватися на душових лійках з часом, що призводить до погіршення якості води та зменшення потоку.

  • Найкраще чистити оцтом. Наповніть пластиковий пакет білим оцтом і зав’яжіть його навколо душової лійки, переконавшись, що головка занурена у воду, залиште на ніч і потріть зубною щіткою.

  • Фільтр для посудомийної машини. Щотижневе очищення потрібне, щоб не затримувалися частинки їжі, сміття та залишки під час циклу миття. Вийміть фільтр і промийте його під проточною водою. Використовуйте м’яку щітку або стару зубну щітку, щоб почистити всі стійкі залишки.

  • Пульти та клавіатури. У них накопичується багато бруду, крихт і бактерій. Очищайте клавіші та поверхні м’якою, злегка вологою тканиною або дезінфекційними серветками, обережно, щоб рідина не потрапила на клавіатуру чи пульт.

  • Нижня сторона столів разом з ніжками столів і стільців. На них постійно накопичується бруд, пил та сміття. Для очищення використовуйте м’яку серветку з мікрофібри. Для видалення плям скористайтеся гелем для миття посуду.

  • Щітка для волосся. Жир з волосся залишається на щітці і при повторному використанні повертається на чисте волосся. Видаліть зайве волосся та замочіть у мисці з теплою водою та м’яким шампунем. Сушити потрібно щетиною вниз на рушнику.

  • Слив для душу та раковини. Частинки їжі, жир і мильна піна можуть накопичуватися в стоках, що призводить до неприємних запахів і потенційних засмічень. Потрібно зняти усі зливні кришки і видалити видиме волосся або їжу за допомогою рукавичок і ганчірки. Далі влити суміш рівних частин харчової соди та білого оцту в каналізацію та промити водою.

  • Дверні ручки, вимикачі світла та ручки для шаф. Вони утримують мікроби та бактерії. Для очищення використовуйте дезінфекційний спрей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які місця у будинку є найбруднішими. Про деякі з них ви навіть не здогадувалися.