Так робити точно не треба! 5 головних помилок у макіяжі навислих повік

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Макіяж навислих повік – головні помилки
Головні помилки в макіяжі навислих повік: як їх уникнути. Фото: pexels.com

Навислі повіки? Уникаємо помилок в мейк-апі, які можуть зробити погляд важчим, а вираз обличчя непривітним

Навислі повіки – досить поширена особливість рис обличчя. Вони можуть бути такими від народження – це генетика. Але можуть проявитися і з часом від перевтоми, стресу, недосипання, неправильного харчування, шкідливих звичок або невдалих косметичних втручань (ін'єкції чи операції).

Якщо навислі повіки дійсно заважають, можна зробити нескладну пластичну операцію і підтягнути їх. Та якщо справа тільки в зовнішньому вигляді, візуально усунути проблему допоможе макіяж. Але більшість допускають серйозні помилки в макіяжі навислих повік, пише Obozrevatel. Які ж це помилки і як їх уникнути?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ Помилка № 1: нанесення макіяжу на закрите око

Найчастіше ми наносимо макіяж на повіку, заплющивши одне око. Ви ідеально розтушували тіні, зробивши всі правильні переходи, намалювали гарну стрілку, а потім розплющили око. І… результат виявився зовсім не таким, яким ви його очікували побачити. Нависла повіка при відкритому оці приховує навіть ідеальне нанесення тіней, олівця або підводки. Ваші красиві переходи відтінків та стрілку просто не видно!

✔️ Що робити?

Постарайтеся навчитися фарбувати повіку при відкритому оці. Можна його лише трохи примружити, щоб покрити тінями всю поверхню повіки. А ось стрілку точно треба наносити, розплющивши очі – ви намалюєте її саме в тому місці, де її добре видно. При нанесенні на закрите око стрілка може ще й «сповзати» вниз. Спочатку буде важко звикнути до такого способу нанесення, але згодом ви станете майстром своєї справи.

❌ Помилка № 2: занадто темні, чіткі та широкі стрілки

Стрілки, чіткою лінією намальовані на повіці підводкою, зараз модні. Цілком зрозуміло, що всім захочеться слідувати трендам. Але потрібно враховувати особливості ваших очей. При навислій повіці занадто темні, чіткі і широкі стрілки виглядатимуть некрасиво. Вони ще сильніше «обтяжуватимуть» погляд і створюватимуть відчуття тиску верхньої повіки на нижню. Макіяж виглядатиме неохайним і додасть вам віку.

✔️ Що робити?

Якщо потрібно підкреслити лінію росту вій, використовуйте гостро заточений олівець або підводку з дуже тонким пензликом, щоб промалювати тоненьку лінію буквально біля росту волосків – міжвійку. Олівцеві стрілки можна розтушовувати спонжем, щоб вони не були такими чіткими. Замість насиченої чорної підводки використовуйте графітові або коричневі олівці – це буде виглядати м’якше і природніше.

❌ Помилка № 3: погана розтушовка

Крім чітких та яскравих стрілок, сьогодні дуже актуальний графічний макіяж. Це коли використовуються тіні різних відтінків, і між ними немає плавного переходу. Розтушовка практично не використовується, ефект у тому і полягає, що є чітка межа кольору. На жаль, на навислих повіках такий мейк-ап виглядатиме не надто вдало. Чіткі межі відтінків будуть робити погляд важким, підкреслювати цей недолік.

✔️ Що робити?

Тому, знову ж таки, озбройтесь тонкими м'якими пензликами для гарного розтушування. Добре підійдуть пензлі із закругленим кінчиком. Використовуючи кілька відтінків тіней для макіяжу очей, досягайте переходу одного кольору в інший, ідеального плавного «омбре». Не використовуйте занадто темні тіні, і темніші відтінки завжди наносьте на зовнішній куточок ока – це пом’якшить риси обличчя і зробить вас молодшою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❌ Помилка № 4: пряма горизонтальна лінія брів

Очі не дарма називають «дзеркалом душі». І якщо це так, то саме брови будуть вишуканою гарною рамкою для цього дзеркала. Брови багато в чому впливають вираз обличчя людини, на те, як сприймається ваш погляд оточуючими. Якщо при навислій повіці ви малюєте та укладаєте брови прямою горизонтальною лінією, це буде обтяжувати погляд ще більше. Те саме, до речі, стосується й надто вигнутих під високим кутом брів.

✔️ Що робити?

Найкраще сходити на корекцію та фарбування брів до досвідченого майстра. Він зможе створити ідеальний вигин. А далі ви й самі можете стежити за бровами та укладати їх за цією формою. При навислій повіці вигин повинен бути легким, але брови повинні підніматися трохи вгору, особливо «хвостик». Це максимально відкриє верхню повіку, зробить її видимою, розширить і збільшить очі, зробить погляд яскравішим.

❌ Помилка № 5: неправильно підібрані відтінки тіней

Тіні (як і вся решта палітри декоративної косметики) обов'язково повинні підбиратися під колір вашого обличчя. Відтінки в макіяжі залежатимуть від природного відтінку шкіри чи наявності засмаги, від кольору очей, вій та брів, кольору волосся. Не можете визначитися? Тоді точно забудьте про яскраві кольорові тіні. При навислій повіці їх взагалі не варто використовувати – вони тільки привертатимуть увагу до цієї особливості очей, а ще кольорові тіні старять і здешевлюють макіяж. Їх можна використовувати для професійного макіяжу на якийсь захід, але не кожного дня.

✔️ Що робити?

Для навислих повік (і для будь-яких інших) відмінно підійдуть природні нюдові відтінки тіней: коричневий, шоколадний, кавовий, бежевий, кремовий. З сірих вибирайте графіт і світло-сірий, але з теплим підтоном. Темні тона обов'язково наносьте у зовнішній куточок ока або тонко по лінії зростання вій (замість стрілки). На середину верхньої повіки і область під бровою варто нанести світлий відтінок з легким блиском або перламутровий хайлайтер – так погляд буде більш відкритим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, не так вже й складно впоратися з таким косметичним недоліком, як нависла повіка: натуральні відтінки, легкість та природність декоративної косметики. Радимо дізнатись також, як підкреслити очі без стрілки та зробити їх більшими. Вміло накладений макіяж дійсно змусить обличчя сяяти!