Не садіть часник після цих рослин: урожаю не дочекаєтеся

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Після певних рослин не можна садити часник
Посадка часнику на зиму. Фото: nasinynka.com.ua

Садити часник не можна після деяких рослин, результату не буде

Багато людей садять часник на зиму у попередньо підготовану землю, щоб отримати гарний врожай великих розмірів. Але, якщо посадити його на місці деяких рослин, то врожаю не дочекаєтеся.

Досвідчені городники дотримуються правил посадки озимого часнику. Після чого не варто садити овоч на зиму, розповідають на каналі Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Після чого не можна садити часник на зиму

Після коренеплодів. Адже вони витягують з ґрунту максимум поживних речовин, тому часнику нічого не дістанеться для росту.

Після часнику. Два роки поспіль на одному місці часник не садять. У такому випадку часничини будуть рости дрібненькими та несмачними.

Після зелені і прянощів. Такі рослини, як петрушка, кріп, базилік, чебрець залишають у ґрунті сліди олій і хімічних елементів, що негативно вплине на агротехніку часнику.

Також не бажано садити часник після перцю, баклажанів та томатів. Вони позбавляють землю поживних речовин, що вплине на якість часнику.

Після чого найкраще садити часник

  • Кабачки;

  • патисони;

  • капуста;

  • бобові;

  • гарбуз;

  • огірки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для того, щоб отримати велетенський врожай, не можна забувати про правильне підживлення. Це дозволить виростити великі головки.