Не втрачайте нагоди поплавати і позасмагати: де цього року можна відпочити біля водойм в Україні

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Пляжі в Україні, які будуть відкриті у 2024
Пляжний ідпочинок. Фото: slovoidilo.ua

За літні місяці хочеться встигнути насолодитися пляжним відпочинком

Найкращий відпочинок влітку - це провести час на пляжі біля води. Не забудьте новий купальник та зручний одяг і вирушайте плавати і засмагати до найближчого озера.

До початку вторгнення в Україні було понад 350 пляжів біля річок та озер, а також близько 190 - на узбережжі Чорного та Азовського морів. В яких областях і де саме українці можуть відпочити біля води у 2024 році розповідає rbc із посиланням на прес-службу Державного агентства розвитку туризму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Пляжного сезону не буде у таких регіонах

Де відпочити біля води в Україні
Пляжний сезон 2024. Фото: tourism.gov.ua

Полтавська область

Цей регіон, згідно з даними Державного агентства розвитку туризму, є одним із рекордсменів за кількістю відкритих для купання та відпочинку локацій. В цілому у 2024 році їх 33.

У місті Кременчук працюватимуть 10 пляжів:

  • шість - на річці Дніпро

  • три - на річці Сухий Кагамлик

  • один - на озері "Силікатне"

У Полтаві, на річці Ворскла, функціонуватимуть 6 місць для відпочинку та купання. У містах Лубни, Глобино, Горішні Плавні та у селищі Нові Санжари працюватимуть по 2 пляжі. У Миргороді для відвідувачів відкриті 4 пляжі. Крім того, локації біля водойм працюватимуть у селах: Світлогірське, Білики, Кобиляки та Чутове. Уточнюється, що майже на всіх пляжах є облаштована інфраструктура та рятувальники.

Хмельницька область

У цьому регіоні поточного року функціонуватиме 21 пляж, обладнаний усією необхідною інфраструктурою для комфортного та безпечного відпочинку.

На річці Дністер працюватимуть вісім пляжів:

  • по 2 - у селищах Стара Ушиця та Рудківці

  • по 1- у селах Колодіївка, Сокіл, Велика Слобода та Устя

У місті Хмельницький відкритим буде один пляж - на лівому березі річки Південний Буг. У містах Нетішин, Славута, Полонне, Ізяслав, Волочиськ, Городок, Деражня, Красилів, Старокостянтинів, а також у селищах Летичів та Правдівці (на базі відпочинку "Фенікс") працюватимуть по одному пляжу. Крім того, планується відкриття пляжів у селищі Стара Синява та селах Новоставці, Аркадіївці, Кременчуки.

Львівська область

У цій області цьогоріч офіційно працюватимуть 20 пляжів. Найбільше пляжів - 12 - у Львівському районі (переважно на території готельних комплексів та баз відпочинку). У Стрийському районі - 6 пляжів, у Яворівському та Золочівському районах відкрились по одній пляжній локації.

Волинська область

Ця область пропонує українцям 19 офіційних локацій відпочинку біля води: 6 із них - на озері "Світязь" і 3 - на озері "Велимче" (у селі Соловичі). У Луцьку буде відкрито 2 пляжі - на річці Стирта на Теремнівській водоймі.

Також пляжі працюватимуть у містах:

  • Берестечко - на березі річки Стир

  • Нововолинськ - біля місцевого озера

  • Любешів - біля річки Стохід

  • Гаївка - на озері "Пісочне"

  • Ковель - біля річки Турія

  • Турійськ - біля озера "Турійське"

  • Луків - на озері на території Луківської громади

Крім того, працюватиме пляж на базі відпочинку на березі озера "Добре". Згідно з даними Волинської обласної військової адміністрації, на всіх пляжах облаштована необхідна інфраструктура.

Сумська область

У цій області працюватимуть дев'ять пляжів з облаштованою інфраструктурою. У Сумах - відвідувачів прийматимуть два пляжі: один - на березі річки Псел, інший - на озері Чеха.

По одному пляжу працюватимуть:

  • Ромни - на території колишньої човнової станції

  • Шостка - на озері Галінківське

  • Буймерівка - на території соснового спа-курорту

  • Пустовійтівка та Москалівка - у колишньому таборі

Крім того, пляжі облаштовані на річці Ворскла - у селах Чернеччина та Климентове. За даними ВЦА, необхідна для безпечного відпочинку інфраструктура є на всіх пляжах, окрім озера Галінківське.

Івано-Франківська область

У цьому регіоні функціонуватимуть 4 пляжі, облаштовані необхідною інфраструктурою: Івано-Франківськ - на міському озері, у Галичі - Галицький міський пляж на лівому березі річки Дністер, у Калуші - на озері в міському парку культури та відпочинку імені Івана Франка, у селі Поляниця - ТК "Буковель".

Згідно з даними ОВА, у місцях масового відпочинку купання заборонено. На інших водних об'єктах проводитиметься виключно прокат човнів та катамаранів.

Тернопільська область

У цій області України офіційно працюватимуть 3 пляжі. У Тернополі для відвідування й купання будуть відкриті два пляжі: "Дальній пляж" і"Циганка", у селищі Залізці під назвою "Сонячний берег" - 1 пляж. На всіх зазначених локаціях наявна необхідна інфраструктура.

Чернівецька область

У цьому регіоні країни цього року функціонуватимуть 4 пляжі: у Чернівцях, у селищі Великий Кучурів, у селищі Магала, у селі Бояни. Відомо, що кожна з цих локацій має всі необхідні умови для комфортного відпочинку.

Черкаська область

У цьому регіоні влітку функціонуватимуть 3 пляжі та 11 місць для відпочинку біля водойм.

У Черкасах працюватимуть три комунальні пляжі: "Соснівський-1", "Казбетський", "Митницький". У Смілі - також три місця для відпочинку: 2 - на річці Тясмин, один - на річці Сріблянка

Крім того, дві водні локації працюватимуть у селищі Червона Слобода і по одній - у селах Будище, Лозівок, Савківка, Крутьки, Мельники та місті Ватутіне.

Одеська область

Тут влада регіону планує відкрити для відвідування 20 пляжів. Більшість - в Одеському районі. Один - в Ізмаїльському районі та у лагуні в селі Приморське.

Крім того, в ОВА планують відкрити туристичний маршрут каналами у місті Вилкове (яке від початку повномасштабного вторгнення є закритою для туристів територією, оскільки маршрут знаходиться поруч із кордоном із Румунією та має військові обмеження).

Житомирська область

У цій області влітку 2024 року для відвідувачів відкрито три пляжі: 2 - у місті Житомир на річці Тетерів, один - у місті Звягель. Всі вони обладнані необхідною для зручного відпочинку інфраструктурою.

Кіровоградська область

У цьому регіоні в період літніх канікул і відпусток працюватимуть п'ять місць масового відпочинку біля водойм: 4 - у Голованівському районі, один - у Кропивницькому.

Рівненська область

Тут цього літа будуть офіційно працювати дев'ять пляжів: 4 - у селі Демидівка, 3 - у місті Здолбунів, один - у селі Млинівка, один - у селі Городоцьке.

Миколаївська область

У цьому регіоні пляжний сезон було відкрито ще у травні. Наразі в області працюють усього три пляжі: один - у місті Первомайськ, один - у місті Южноукраїнськ, один - біля села Пелагеївка на території "Пелагеївського табору відпочинку". Необхідна інфраструктура облаштована скрізь.

Харківська область

У цьому регіоні офіційно працює лише один пляж - "Роща". Він розташований у смт Пісочин - на території дочірнього підприємства "Клінічний санаторій "Роща" приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, де відпочити недорого в Україні в 2024. У нашій країні є багато затишних та цікавих місць для подорожі.