Необхідність чи застаріла традиція: чи потрібно закутувати банки при консервуванні?

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чи потрібно закутувати банки
24 канал / Банки з консервацією

Чи обов’язково це робити

Ми розповідали, чому вибухають банки з огірками. Тепер поговоримо про традицію консервації, яку багато хто повторює, але не всі розуміють.

Закутування в ковдру банок з консервацією після закручування має кілька причин, але чи є вона обов'язковою сьогодні? Давайте розберемося детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому раніше закутували банки?

Це створювало оптимальні умови для охолодження. Швидке і рівномірне охолодження гарячих банок допомагає уникнути різких температурних перепадів, які можуть призвести до пошкодження скла.

Тепло, яке виділяється під час охолодження, створює додаткову пастеризацію, знищуючи залишки мікроорганізмів. Також закутування запобігає утворенню конденсату на банках, який може призвести до корозії кришок або потрапляння вологи всередину.

Чи потрібно закутувати банки сьогодні?

Сучасні кришки для консервування виготовляються з якісних матеріалів і забезпечують надійну герметизацію. Тому необхідність закутувати банки після стерилізації відпала. Однак, деякі кулінари все ще дотримуються цієї традиції з міркувань безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож чи закутувати банки, чи ні - вирішувати вам. Також ми розповідали, що варто зробити з огірками перед тим, як їх консервувати.