Неприємний сюрприз від банку, на який ви самі підписалися: чому з рахунку можуть неочікувано зникати гроші

Бізнес та гроші
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Банк зняв гроші з картки - чому і що робити
Чому банк знімає гроші без відома клієнта. Фото: Фото: НБУ

Пояснює фінансист, голова правління одного з найбільших банків України

Зовсім нещодавно українцям почали надходити дивні листи зі “штрафами” від суду. Що це за обманка, ми вже розповідали, а тепер пояснимо, як реагувати на неочікуване списання коштів з рахунку банком.

Часом виникають ситуації, коли з картки українців із невідомих їм причин “зникають” гроші. Їх списує банк. Чому і чи легально це, пояснює голова правління “Ощадбанку” Сергій Наумов у своєму телеграм-каналі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
❗️Договірне списання може бути неприємним сюрпризом для клієнтів 🙁. Цього тижня до нашого контакт-центру надходило багато питань, що стосуються цієї теми,
- зізнався Наумов.

Він пояснює, що процедура списання коштів банком насправді передбачена у договорі, який підписують клієнти фінустанови. Якщо ви — клієнт “Ощадбанку”, то вона прописана у п. 7.1, розділ VII Договору комплексного банківського обслуговування Ощаду 📃.

Ця процедура полягає у тому, що коли за рахунком клієнта з’являється прострочена заборгованість, то банк автоматично перекриває її коштами, які знаходяться на іншому рахунку цього ж клієнта у поточному банку. Однак ідеться лише про рахунки в гривні.

Щоб цього неприємного сюрпризу не сталося, раджу вчасно вносити платежі за кредитом, погашати банківські комісії, залишати на кінець місяця на балансі суму, достатню для списання комісії за послугу інформування тощо,
- радить фінексперт.

Але найголовніша його порада: завжди вчасно перевіряйте наявність заборгованості ❗️

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше в “Ощадбанку” повідомляли про зміну терміну дії карток. Про що варто знати усім клієнтам без винятку — дізнавайтеся на Hochu.ua!