Ні мурах, ні попелиці: надійний лайфхак з Кока-Колою

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спосіб з Кока-Колою прожене попелицю з городу
Позбутися попелиці газованим напоєм. Фото: Хочу!

З таким способом більше жодний шкідник не потрапить на город

Дуже часто городники страждають від нашестя попелиці на рослинах. А до попелиці приєднуються і різні комахи. Розумні дачники перевірили чудовий спосіб, який допоможе позбутися тих, і інших за короткий час.

Щоб відвадити комах і попелицю від свого городу і саду потрібно створити несприятливі умови для перебування шкідників. Наприклад, обприскати спеціальним розчином листя, пропонує канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити засіб від шкідників

✅Потрібно придбати газований напій Кока-кола та додати до нього 1 л чистої води та 1 ст. ложку будь-якого рідкого мила. Такий засіб рекомендується використовувати раз на два тижні. Якщо на грядці помітили мурах, то розчин треба лити під корінь культур. Але трохи змінити рецепт: на 1 л Кока-Коли взяти 5 л звичайної води і добре розмішати.

✅Якщо немає Кока-Коли, то підійде будь-який солодкий газований напій, наприклад, Фанта, Спрайт, Пепсі. Всі ці напої готуються на основі синтетичних матеріалів та містять ортофосфорну кислоту, яку ще використовують для видалення іржі.

✅ Не варто шкодувати газовану солодку воду, адже такий розчин ефективно вбиває всі грибки, які є на ділянці, а ось корисним мікроорганізмам не зашкодить. Також засіб буде підживлювати ґрунт цукром і фосфатами, які потрібні культурам для гарного зростання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо вам не підходить спосіб з газованими напоями, досвідчені городники мають у запасі багато перевірених варіантів . Обирайте будь-який та проганяйте попелицю геть з вашої ділянки.