Обріжете восени - більше цвітіння та врожаю не дочекаєтеся: які рослини не можна обрізати зараз

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

5 рослин, які не варто обрізати восени
Перелік рослин, які не обрізають восени. Фото: agrarii-razom.com.ua

5 рослин, які городники ніколи не обрізають восени

Восени деякі дерева, кущі та багаторічні квіти потребують обов’язкового обрізання, щоб покращити урожай та допомогти рослинам повноцінно квітнути. Але для деяких рослин категорично заборонено проводити осінню обрізку, адже тоді урожаю взагалі можна не дочекатися.

Щоб не причинити насадженням ушкоджень, потрібно знати, які рослини не обрізаються восени. Якщо ви хочете проводити обрізку, ось вам перелік 5 рослин, обрізку яких треба відкласти до весни, радить канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Бузок

Його обрізають лише тоді, як закінчилося цвітіння. Тому бузок обрізається на початку літа, щоб покращити подальше цвітіння. Обрізайте бузок для того, щоб він не виростав надто високим та допоможе тримати форму.

Азалії та рододендрони

Ці рослини ніколи не обрізаються восени, адже цвітуть на старій деревині чи на гілках з попереднього сезону. Обрізайте ці рослини з усією обережністю, щоб діждатися цвіту наступного року.

Груші

Ці плодові дерева обрізаються у кінці зими після закінчення найбільших морозів, коли на дереві починають збільшуватися бруньки.

Вишні, персики та сливи

Весняна обрізка забезпечить цим деревам хороший ріст і врожай. Але вишні, сливи та персики можна обрізати і влітку.

Форзиція

Найкраще обрізати кущ після завершення цвітіння, у кінці весни. Якщо обрізати форзицію восени, наступного року можна побачити значно менше квітів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкраще бузок обрізати весною, але є один виняток для обрізки восени. Яка ознака на дереві змусить одразу брати до рук секатор, розповідаємо тут.