Одна маленька помилка псує цінний продукт: проста хитрість допоможе зварити кукурудзу правильно (ВІДЕО)

Кулінарні підказки
822
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно варити кукурудзу
maximum.fm / Секрети смачної кукурудзи

Секрети соковитої вареної кукурудзи

Ми розповідали, як смачніше приготувати картоплю. Тепер ділимось секретами ідеально приготованої кукурудзи - солодкої, ароматної та соковитої.

Щоб насолодитися соковитим смаком літньої кукурудзи, варто знати кілька секретів приготування. На ютуб-каналі “Українська кухня кращі традиції” розповіли, як зварити кукурудзу так, щоб вона була максимально смачною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Найпоширеніші помилки у приготуванні:

  • Занадто довгий час варіння - переварена кукурудза втрачає свою соковитість і стає жорсткою.

  • Додавання солі у воду - цей інгредієнт робить зерна твердими.

Як правильно варити кукурудзу

Очистіть качани від листя, добре промийте під холодною водою. Помістіть кукурудзу в каструлю з холодною водою, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Після закипання зменште вогонь і варіть до готовності. Час варіння залежить від зрілості кукурудзи: молода вариться 15-20 хвилин.

Для перевірки готовності просто проколіть зерно виделкою. Якщо зерна легко наколюються, кукурудза готова. Лише перед подачею посоліть кукурудзу до смаку та змастіть її вершковим маслом.

До речі, стару кукурудзу перед варінням можна замочити у холодній воді на кілька годин. Це допоможе зробити її соковитішою. Також ми розповідали, як смачно зварити навіть магазинні пельмені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ: