10 найкращих ігор для дітей на свіжому повітрі

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Діти, фото
Фото: pixabay.com

Запропонуйте дітям веселі та корисні розваги на вулиці

Літо для дітей — це період відпочинку та розваг. Проте далеко не всі батьки мають таку ж довгу відпустку, як літні канікули. Раніше ми публікували майстер-клас для дітей, як зробити картину на кухню, а тепер розкажемо, чим можна зацікавити їх на вулиці, коли гарна погода.

До вашої уваги — добірка із 10 цікавих ігор, які сподобаються вашим дітям. Вони веселі, рухливі та навіть розвивають увагу з логікою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Пошук скарбів

Два учасники ховають скарб і малюють карту, як його знайти. Міні-квест буде цікавим для різної кількості дітей. Можна розділитися на команди, і роздавати цукерки тій, яка перша знайде скарб.

Діти граються, фото
Фото: FirstCry India

Боулінг

Розставте пластикові пляшечки з водою, якщо немає кеглів. М'ячем збивайте ці мішені, аби все попадало. Чим більше впаде — тим більше балів.

Бадмінтон

Бадмінтон, фото
Фото: Pinterest

Крижаний бій

Заморозьте в лід різні фігурки. Дайте дітям дерев'яні молоточки, аби вони звільняли іграшки з льоду. Хто перший — той і виграв.

Море хвилюється

Гра, яка популярна ще з покоління наших бабусь. Піл слова: “Море хвилюється раз, море хвилюється два, у човник залізти не встигли — морська фігуро, застигни!” Діти “застигають” у певній позі. Один учасник — капітан, торкається пальцем “застиглу” фігуру, і та дитина маж без звуків показати жестами, хто вона. Якщо учасник вгадав, то міняється місцем із капітаном.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Класики

Класики, фото
Фото: Azul Aquino

Світлофор

Вибирається дитина, яка буде світлофором. На тротуарі малюється дорога, яку потрібно перейти. Світлофор піднімає руку, аби перехожі приготувалися іти. Потім він опускає руку, назвавши колір. Якщо цей колір є на одязі дитини, їй можна перейти дорогу. Якщо ні, вона стає світлофором.

Козаки — розбійники

Діти розділяються на 2 команди. Перша — козаки, друга — розбійники. Визначається місце скарбу: наприклад, лавка. Козаки заплющують очі біля скарбу та рахують до 10, а розбійники повинні втекти і сховатися в дворі. Козаки шукають розбійників, ті — тікають до скарбу. Якщо козак ловить, той розбійник програв. Якщо розбійник зуміє підбігти до скарбу, торкнутися, і сказати: “Я зловив”, значить він виграв, і міняється місцями з тим козаком, якому не вдалося його зловити.

Дівчата, фото
Фото: disha

Я знаю 5

Для цієї гри потрібен м'яч. Набиваючи його об землю, дитина каже “Я знаю 5 імені дівчат: ....”, після неї всі повторюють це ж саме, тільки інші імена. Далі —“ Я знаю 5....” — і далі політ фантазії. Згодом переходимо на 10, і якщо хтось під бій м'яча зіб'ється, або не назве нічого, то виходить із гри. Хто лишиться, той переміг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Резинки

Резинки продаються готові, а можна зав'язати їх самостійно. Виконуємо стрибки за завданням. Хто наступить на резинку чи зіб'ється, той програв.

Гра в резинки, картинка
Фото: depo.ua

Раніше ми писали, як гарно заплести дівчат. Для вас — майстер-клас, як зачепити у волосся канекалони.