Коли записувати дитину на гурток — поради нейропсихолога

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Коли віддавати дитину на розвивальний гурток - поради нейропсихолога
Коли віддавати дитину на гурток, фото: _Alicja_

Експерт розповів, у скільки років можна віддавати дитину на гурток

Якісне дозвілля дітей забезпечують розвивальні гуртки. Перший раз батьки записують дітей за місяць до школи, аби вони адаптувалися, і далі було легше влитися в навчальний процес. Раніше ми писали, в що погратися з дітьми, коли вдома немає світла, а тепер розкажемо, коли найкраще записувати малечу на гурток.

У якому віці віддавати дитину на гурток, аби не було занадто рано, розповів нейропсихолог Дмитро Вакуленко, пише vikna.tv. Зі слів експерта, гуртки — корисні, адже дитина перебуває під наглядом спеціалістів у колі своїх однолітків. І що не менш важливо — їхня активність відбувається без контакту батьків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Нейропсихолог зазначив, що на гуртки дитину варто віддавати з 3 років. Раніше дитина потребує комунікації з батьками, а з однолітками грається лише певний період. А саме з 3 років, зі слів нейропсихолога, дитина сепарується від батьків.

У три роки дитина вже сепарується від батьків. Формується власне “я”, її бажання та думки окремо від батьків. Отже, вона може працювати у гуртках з іншими дітками, грубо кажучи, працювати в команді,
— пояснив Дмитро Вакуленко.

Раніше ми писали про ігри з дітьми на свіжому повітрі. Для вас — 10 ідей, чим зайнятися, аби було і весело, і корисно.