13 тижнів лафи попереду: з'явився графік канікул у школярів на 2024/2025 навчальний рік

Діти
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Канікули в школах України 2024/2025: в МОН назвали дати
Коли будуть канікули в 2024 році: дати. Фото: pexels.com

З'явилися попередні дати осінніх, зимових, весняних та літніх канікул

Здавалося б, щойно був Перший дзвоник, а вже почався жовтень 😳 Такими темпами раз-два — і настануть осінні канікули в школах! 😅 Цьогоріч дати трохи змінилися, тому ловіть актуальну інформацію щодо відпочинку школярів у 2024/2025 н.р.

Деталями щодо того, коли почнуться осінні, зимові, весняні та літні канікули і скільки вони триватимуть у поточному навчальному році, ділиться “РБК-Україна”, посилаючись на інформацію від Міносвіти. Міністерство вже опублікувало свої рекомендації щодо, зокрема, осінніх канікул для школярів у 2024 році. Усі деталі знайдете далі у нашому матеріалі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

📌 Коли будуть канікули у школярів у 2024/2025 навчальному році: в МОН назвали дати

Дати початку та закінчення цього навчального року визначив Кабмін. Згідно з постановою №841 від 23 липня 2024 року, навчання в українських школах почалося 2 вересня 2024 року, а завершиться 30 червня 2025 року.

Водночас Міністерство освіти України надає школам право самостійно визначати структуру навчального року, враховуючи безпекову ситуацію у тому чи іншому регіоні. Але попередні (рекомендовані) дати канікули у МОН вже визначили:

🔺 Осінні: 28 жовтня – 3 листопада 2024 року (1 тиждень)

🔺 Зимові: 30 грудня 2024 – 10 січня 2025 року (2 тижні)

🔺 Весняні: 24 – 30 березня 2025 року (1 тиждень)

🔺 Літні: 30 червня – 31 серпня 2025 року (9 тижнів)

Загалом школярі в Україні можуть розраховувати на 13 тижнів канікул протягом н.р.

📌 Що важливо знати про тривалість канікул у школах

В Міносвіти кажуть, що канікули у навчальних закладах України повинні тривати не менш як 30 календарних днів протягом навчального року. При цьому їх періодичність і тривалість кожен заклад освіти має право визначати самостійно.

Наголошується, що педагогічна рада певного навчального закладу може на власний розсуд визначати структуру і тривалість навчального року, однак робиться це у межах затверджених урядом дат.

Окрім того, педагогічна рада також вирішує питання щодо:

  • тривалості навчального дня і тижня;

  • тривалості занять і перерв між ними;

  • форм організації освітнього процесу (онлайн та офлайн-навчання).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що вже цими вихідними в Україні та світі відзначатимуть День вчителя. Що можна подарувати недороге улюбленому педагогу і як красиво привітати освітян зі святом — дізнавайтеся на HOCHU.ua!