Фрази, які врятують стосунки: запам'ятайте їх

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

як врятувати стосунки
Фото: unsplash.com

Для стосунків дуже важлива атмосфера довіри, емоційна близькість та взаєморозуміння

Іноді стосунки переживають складні моменти. В таких ситуаціях дуже важливо знайти правильні слова, які допоможуть зміцнити зв'язок між закоханими. Гармонію і довіру можна повернути вчасно сказавши про свої почуття, щиро вибачившись чи подякувавши за, здавалося б, незначні речі.

 Як врятувати кохання: фрази, які допоможуть

Щирі слова, сказані в слушний момент, можуть допомогти подолати конфлікти та збудувати нові мости між партнерами. На думку психологів, такі слова можна розділити на шість типів фраз, пише УНІАН .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слова вибачення

Важливо вміти визнавати помилки та щиро просити вибачення за незручності або неприємні почуття, які вони принесли партнеру. Тож, врятувати стосунки іноді справді можна фразами на кшталт "Вибач, я була не права" або ж "Пробач, я помилявся".

Слова кохання

Часто з часом пари починають все рідше говорити про почуття та зізнаватися в коханні, але це помилка. Прості три слова "Я тебе кохаю", які сказані щиро, нагадають партнеру про те, що він для вас важливий.

Прояви щирого інтересу

Важливо не забувати показувати партнеру, що вам цікаві його почуття, думки та справи. Тож хай фрази-запитання "Як твій день?", "Чи потрібна тобі допомога?" слід використовувати частіше. Так ви покажете коханій людині, що турбуєтеся про неї. А це, своєю чергою, допоможе вам підтримувати емоційну близькість.

Компліменти

Всім подобаються щирі компліменти та схвальні слова. Вони справді підіймають самооцінку та підтримують атмосферу поваги та вдячності у стосунках.

Я — повідомлення

Психологи радять техніку "Я — повідомлення" під час конфліктних ситуацій для того, щоб донести свої думки та почуття, не образивши партнера. Замість "Ти ніколи не дотримуєшся обіцянок" спробуйте сказати "Я засмучуюся, коли ти не виконуєш те, що обіцяв".

Слова подяки

Кажіть партнеру про все, за що ви йому вдячні. Це покаже йому, що ви не сприймаєте його дії як належне та цінуєте все, що він для вас робить. Навіть якщо це просто сміття, яке він завжди викидає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як зрозуміти, що стосунки потрібно рятувати . Існують сигнали, які на це вказують.