Стосунки, в яких доводиться бути мамою: як зрозуміти, що ваш хлопець — емоційно незріла людина

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Емоційно незрілий чоловік
Фото: unsplash.com

Іноді здається, що ви будуєте стосунки з підлітком, в якого важкий період, а не з дорослим чоловіком? Тоді ця стаття для вас!

Емоційно незрілі чоловіки — це дорослі за паспортом люди, які поводяться як діти. Здається, їм зовсім непритаманна самосвідомість, їх здатність до емпатії викликає питання, а до побуту вони можуть бути взагалі непристосовані. Крім того, існують певні ознаки, притаманні більшості таким чоловікам.

Емоційно незрілий чоловік: як зрозуміти, що зустріли саме такого

Будувати стосунки з емоційно незрілими чоловіками буває вкрай важко, а іноді це в принципі неможливо. Тож, якщо у ваших стосунках все йде не так, як планувалося, варто впевнитися в тому, що ваш партнер — дорослий не тільки за паспортом. Як це зробити? Видання Hack Spirit склало список рис, які притаманні емоційно незрілим хлопцям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відмова від відповідальності

Емоційно незрілий чоловік постійно уникає відповідальності та намагається ухилитися від виконання обов’язків. Йому не дуже хочеться працювати або ж будувати кар’єру, створювати родину або ж вкладати час та сили у особистий розвиток. Оплата рахунків, домашні справи, будь-що, що вимагає від нього хоча б найменшої відповідальності — це те, що лякає такого хлопця.

Відсутність емпатії

Емоційно незрілий чоловік самоусувається від співпереживання і може навіть висміювати почуття інших. Емпатія їм непритаманна. Але не завжди це відбувається тому, що чоловік поганий чи злий. Іноді це просто захисний механізм, який вмикається, коли чоловік хоче убезпечити себе від емоційної вразливості.

Проблема з вираженням почуттів

Отже, емоційно незрілий хлопець має труднощі з вираженням своїх почуттів. Він стримує емоції та тримає в собі переживання.

Перекладання відповідальності за помилки

Якщо емоційно незрілий хлопець помилився, то в його уявлені винні в цьому всі, крім нього. Тому він не визнає своєї помилки, а спробує перекласти провину на інших. Чому? Він просто не може сприймати критику та захищає своє крихке его, як може.

Пошук схвалення від інших

Герой нашого матеріалу (але не вашого роману) часто шукає схвалення оточуючих та виглядає нерішучим. Все це наслідки неготовності брати на себе відповідальність.

Нездатність підтримувати тривалі стосунки

Тривалі стосунки — для дорослих людей. Адже успішні стосунки неможливі без емоційної складової. Незрілий хлопець просто не може цього дати партнерці.

Уникання конфліктів 

Без подолання страху конфронтації емоційна зрілість просто неможлива. Адже без обговорення проблем неможливо досягнути їх розв’язання.

Постійна жага гострих відчуттів

І почуттів. Емоційно незрілий чоловік постійно намагається отримати нові враження. І це заважає йому жити реальним життям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відсутність самосвідомості

Емоційно незрілий чоловік не вміє розрізняти свої власні моделі поведінки, реакції та емоції. Тобто не має розвиненої самосвідомості. Це заважає йому визнати потребу в змінах та віднайти мотивацію.

Раніше ми називали 7 ознак людей, які не грають в ігри у стосунках. Знаєте, чому? Бо вони емоційно зрілі!