Делулу і делюжншип: ця риса заважає будувати стосунки

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

делюжн та делулу
Фото: unsplash.com

Редакція Хочу! розшифровує сленг та пояснює, що таке делулу та делюжншип

Ви, певно бачили ці слова в соцмережах і, можливо, не дуже розуміли, що вони означають (ми теж!). Але настав час виправити це.

Що таке делюжншип та делулу: пояснюємо вплив такої поведінки на стосунки

Повірте, ви точно не хочете опинитися в пастці делюжншип. Але для того, щоб зрозуміти, що це таке, треба почати з початку, тобто — з термінології.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Делулу та делюжншип: що це означає

Ці слова схожі не просто так — вони походять від слова delusion, яке перекладається як хибне уявлення, віра в те, що не є правдою.

Делулу — людина, яка перебуває в полоні власних (іноді не дуже здорових фантазій). Наприклад, вірить, що колись на її порозі опиниться Джейкоб Елроді та запропонує руку, серце та будиночок з білим парканом.

Делюжншип — це стосунки, яких не існує. Точніше, вони розвиваються тільки в голові людини, а не в реальності. Партнером в таких "стосунках" може бути як знайома, так і незнайома людина, наприклад, голлівудська зірка. Мріяти, фантазувати про своє життя з іншою людиною, не знаючи, ким вона є в реальному житті, також вважається дещо делулу.

Делюжншип: головні ознаки

Зараз більше, ніж будь-коли, межі між знайомствами в реальному житті і знайомствами в Інтернеті розмиті. Ми так багато живемо в Інтернеті, що схильні вважати, що знаємо когось через те, що написано про нього в соціальних мережах або в профілі додатку для знайомств. Ми можемо ідеалізувати те, ким, на нашу думку, вони є, і почати формувати подальші думки, мрії та фантазії на основі інформації, яка не була отримана через реальний зв'язок з людиною. І ризикуємо потрапити у делюжншип, пише poosh.com. Визначити такі "стосунки" можна за ознаками.

Це одностороння розмова

Ви ведете розмову, завжди ініціюєте і завжди підтримуєте її. Якби вас не було в розмові, то не було б і самої розмови.

Близькості майже немає або вона відсутня

Хоча ви думали про те, як би це було — бути близькими з цією людиною, цього ніколи не відбувалося в реальному житті.

Ваш зв'язок ніколи не виходив за межі додатків для знайомств

Ви не зустрічалися з цією людиною в реальному житті. Онлайн-спілкування — це чудовий спосіб розпочати зв'язок. Але якщо ваші розмови вже достатньо довгий час поверхневі і людина говорить вам те, що ви хочете почути, а не те, що вона думає насправді, то це сигнал того, що ви у делюжншип, а не на етапі розвитку стосунків.

Як делюжншип може нашкодити реальним стосункам

Якщо ви потрапили у пастку делюжншип, ваш розум поглинений тим, що могло б бути, і це починає впливати на ваше життя.

Ваша ідеалізація цих нереальних стосунків впливають на вашу роботу, хобі та стосунки в реальному житті. Ви витрачаєте більше часу на мрії про ці стосунки, ніж на реальні стосунки з іншими людьми, з якими у вас є стосунки. Ви втрачаєте здатність приймати рішення, фантазуючи про майбутні плани, які ніколи не обговорювалися і не досліджувалися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 8 зелених прапорців у стосунках. У реальних стосунках, що найцінніше.