Подобаються люди, які вас уникають? На це є 5 причин

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

уникаючий тип прихильності
Фото: unsplash.com

Якщо ви постійно закохуєтеся в недоступних хлопців, то ми знайшли пояснення, чому так відбувається

Знову закохалися в емоційно недоступного хлопця? Або ж він одружений або живе в іншому місті чи країні. Можливо, він зустрічається з вами, але, здається, одружений на своїй роботі, матері або друзях. Чому це постійно трапляється?

Чому нас приваблюють люди, які нас уникають: детально пояснюємо

Якщо ви знову і знову закохуєтеся у недоступних чоловіків, то причиною може бути тип прив'язаності. Як пише Рoosh, жінок з тривожним стилем прив'язаності часто приваблюють чоловіки з уникаючим стилем прив'язаності, навіть якщо це болюче поєднання. І пояснити це можна буквально по пунктах, що ми і зробимо зараз.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви обираєте те, що знаєте

Дослідження показали, що нас часто приваблюють люди з якостями, схожими на наших батьків. Отже, якщо один або обоє ваших батьків уникали спілкування, а ви до цього звикли, вас може несвідомо приваблювати той, хто відповідає вашим уявленням про те, якими мають бути стосунки (наприклад, схожі на ті, в яких ви виросли). Це дає відчуття комфорту, навіть якщо згодом ви відчуваєте дискомфорт.

Ви відштовхуєте надійних партнерів

Коли ваша модель "Я" каже, що ви не заслуговуєте на любов, або що любов не є справжньою, якщо її не заслужити, може бути складно будувати стосунки з кимось безпечним і доступним. Іноді ви можете навіть підсвідомо відштовхувати надійного партнера, бо це не схоже на ваші шаблонні стосунки з дитинства, тому ви шукаєте щось інше. Ви шукаєте когось менш доступного.

Ви повторюєте те, що бачили

Ви бачили динаміку стосунків батьків, де один був більш уникаючим, а інший тривожним. І ви повторюєте це в своєму дорослому житті.

Роль опікуна

Ви відчуваєте поранену внутрішню дитину за закритим дорослим і хочете допомогти їй зцілитися.

Ви хочете зцілити себе

Ви підсвідомо намагаєтеся вирішити те, що сталося в минулому, повторюючи те, що бачили в дитинстві, і намагаючись пропрацювати і зцілити цю динаміку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, що таке делюжншип і чому делулу — це не дуже добре для стосунків.