На віки вічні: 10 дивовижних звичок пар, які прожили разом 25 років і більше

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

секрети довготривалих стосунків
Фото: unsplash.com

Тривале кохання — це не про досконалість, а про звички. І іноді вони досить дивні

Якщо ви шукаєте справжні секрети тривалого партнерства, забудьте про кліше. Хоча, існують деякі схожі речі, про які ми розкажемо!

Як побудувати довгі та надійні стосунки

Проводити вечори разом, влаштовувати побачення раз на тиждень… Сьогодні ми розповімо про трошки інші звички, які мають пари, які пробули разом 25 та більше років. І як пише Нackspirit, не завжди ці звички милі.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сперечатися про найбезглуздіші речі

У довготривалих і здорових стосунках люди, як правило, не уникають конфліктів. Вони говорять відкрито, сперечаються і здебільшого використовують суперечки як можливість випустити пару, а потім посміятися над цим.

Власна таємна мова

Після десятиліть спільного життя пари виробляють свій власний жаргон, який збиває з пантелику сторонніх. Імена домашніх улюбленців (о, моя білочка Лютик!), внутрішні жарти (які рідко бувають смішними) або навіть одна зухвало піднята брова можуть багато про що розповісти. Ця внутрішня мова і спільні жести можуть збентежити деяких людей...

Але для пар це працює, і, схоже, є частиною клею, який тримає їх разом!

Прийняття своїх дивацтв

Люди в довготривалих стосунках не просто терплять дивацтва одне одного — вони люблять їх! Незалежно від того, чи це пристрасть вашого партнера до колекціонування гумових качок, чи одержимість теоріями змови, прийняття цих дивацтв демонструє прийняття і поглиблює зв'язок.

Крім того, це означає, що кожен почувається комфортно, а це безпрограшний варіант!

Окремі ванні кімнати та окремі ковдри (де це можливо!)

Давайте подивимось правді в очі, спільна ванна кімната може стати основним джерелом суперечок, особливо коли один з вас має схильність до 45-хвилинного душу. 

Жодних телефонних зон

В епоху постійного зв'язку пари, які були разом десятиліттями, усвідомлюють важливість відключення від мережі та справжнього спілкування один з одним. 

Просити пробачення

Гордість може бути головним вбивцею стосунків. Вибачитися, навіть якщо ви знаєте, що ви дуже сильно винні, може бути складно.

Але в будь-яких тривалих стосунках настає час, коли вам потрібно зробити крок і попросити вибачення, навіть якщо ви не вважаєте себе абсолютно неправою. 

Спільні пристрасті та інтереси 

Любов до піших прогулянок, садівництва чи перегляду документальних фільмів — спільна пристрасть дає парам щось, що їх об'єднує і на що вони з нетерпінням чекають. 

Вміння прощати і забувати

Образи можуть накопичуватися, особливо коли ви проводите день за днем з однією і тією ж людиною. Гіркота і злість приносять короткочасне задоволення, але не збільшують ваші шанси на довготривалі партнерські стосунки.

Знаходити час для романтики, навіть його нема

Крім того, люди в довготривалих стосунках заводять "традиції" або звички, за якими вони виділяють щотижня або щомісяця час для побачень. 

Вони обирають одне одного (кожного дня!)

Мабуть, найважливіша звичка пар, які витримали випробування часом, — кохати і плекати один одного кожного дня. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми назвали 8 ознак того, що ваші стосунки процвітатимуть. Це — зелені прапорці, які вказують на майбутні довготривалі стосунки.