Він вас не кохає: психологиня назвала 5 дзвіночків, які вказують на відсутність почуттів

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Чоловік не кохає ознаки
Фото: unsplash.com

На думку експертки, існують явні ознаки того, що чоловік не має до жінки щирих почуттів

Як кажуть, вірити варто не словам, а вчинкам. Саме тому для того, щоб зрозуміти, що насправді відбувається в душі та голові людини, варто звернути увагу на її поведінку.

Як поводиться чоловік, коли не кохає: відповідь психологині 

Фахівчиня з когнітивно-поведінкової терапії та психологиня Олена Шершньова впевнена, що поведінка чоловіка підкаже, чи кохає він жінку насправді. Про головні "червоні прапорці", які просто кричать про те, що чоловік не має почуттів, вона розповіла OBOZ.UA. Як виявилося, їх не так багато — всього 5…

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Він пише тільки в зручний для нього час

У стосунках дуже важливий баланс. Так, звичайно, буває так, що через певні обставини людина просто не може відписати чи відповісти на повідомлення протягом певного часу. Але нечасте спілкування все ж таки може бути тривожним дзвіночком.

Олена Шершньова пояснює, що якщо чоловік спілкується з жінкою тільки у зручний для нього час, а у відповідь на її прохання про допомогу просто "відмазується", то це можна розцінювати як "червоний прапорець".

Жінка його дратує

Психологиня пояснює, що те, що людей дратують певні риси чи поведінка "другої половинки" цілком нормально. Таке роздратування можна пояснити стабілізацією гормонів під час довготривалих стосунків. Ідеалізація партнера, викликана збільшенням дофаміну, проходить, і людина починає помічати недоліки партнера. Але якщо чоловік хоче змінити у жінці буквально все від зовнішності до характеру — це сигнал того, що він не приймає її особистість.

Чоловік не цікавиться життям жінки

Всі люди унікальні та проявляють свої почуття у власні способи. Спеціалісти вже нарахували аж п'ять мов кохання. Але якщо чоловік "німий" і на словах, і на дотики, і на допомогу та подарунки, і на спільно проведений час, то сподіватися на його кохання не варто.

Олена Шершньова додала, що бажання розділяти щасливі моменти з коханою людиною — риса, притаманна всім закоханим. Тож також варто звернути увагу на те, чи розповідає чоловік жінці про свої успіхи. Бо якщо про його досягнення чують всі, крім неї — варто звернути на це увагу.

Він не тактильний

Також психологиня зазначила, що навіть нетактильні люди у стосунках потребують  більшої взаємодії — обіймів, дотиків та поцілунків. Якщо ж людина не проявляє тактильності, або ж проявляє її тільки з сексуальним підтекстом, то щирість її почуттів викликає сумніви.

Зрада

Певно, пояснювати тут нічого не треба. Психологиня зазначила, що саме невірність — головна ознака проблем у стосунках. Вона не завжди свідчить про відсутність почуттів (які і ознаки з попередніх пунктів), але багато про що говорить.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 5 популярних порад та висловлювань про стосунки, до яких варто ставитися обережно.