Маленькі кроки до великих почуттів: експерти радять мікрофлірт як засіб для зближення

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

мікрофлірт
Фото: unsplash.com

Флірт може бути важким завданням навіть для впевнених у собі людей, адже завжди існує ризик отримати відмову від того, хто так сильно подобається

Саме тому експерти радять спробувати мікрофлірт — більш безпечний і стриманий спосіб показати людині свій інтерес до неї.

Як краще фліртувати: цікаві поради від експертів

Мікрофлірт - це флірт, але більш обережний. Його можна використовувати в різних ситуаціях, адже під час мікрофлірту не порушуються жодні важливі кордони, пише verywellmind.com.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, мікрофлірт - це демонстрація зацікавленості в комусь через дуже обережні знаки уваги. Він допомагає налагодити зв'язок, не переступаючи межу, створити комфортну атмосферу для спілкування.

Під час мікрофлірту мова тіла і невербальні сигнали відіграють важливу роль: від посмішки до дотику до волосся, від легкого погладжування до стояння поруч з кимось під час розмови. Вербальний контекст може виражатися через компліменти щодо одягу чи особливості особистості, або ж різноманітні запитання про людину. На робочому місці мікрофлірт може може проявлятися в запитаннях про те, чим колега займався у вільний від роботи час, або компліментах щодо його роботи над нещодавнім проєктом. У великій компанії це може бути вибір однієї людини для розмови в кімнаті, повній друзів, зоровий контакт з нею впродовж розмови або навіть просто повідомлення про те, що ви раді бачити її тут.

Перевага мікрофлірту полягає в тому, що він дозволяє вам поважати особистий простір і кордони іншої людини з самого початку та виступає "запобіжником" від незручних ситуацій.

А ще з його допомогою можна зняти стрес, оскільки мікрофлірт позбавляє необхідності турбуватися про відмову. Поступово люди, що використовують мікрофлірт, можуть стати більш впевненими у своїй здатності взаємодіяти з іншими, а це може призвести до більш вірогідного успіху під час відкритого флірту. Проте ця техніка особливо корисна для сором'язливих людей, які бояться бути відкинутими. 

Мікрофлірт також підходить для інтровертів, яким може бути важко взаємодіяти з іншими або важко розмовляти з людьми, яких вони не дуже добре знають. Тонкощі мікрофлірту, такі як зоровий контакт або стояння поруч з кимось, можуть використовувати навіть ті, кому важко дається вербальне спілкування.

Техніки та стратегії ефективного мікрофлірту

Чудова новина про мікрофлірт полягає в тому, що його дуже важко зробити неправильно. Але для кращого розуміння мікрофлірту, експерти verywellmind.com радять використати запам'ятати кілька важливих деталей:

  • Зоровий контакт

  • Тонкі компліменти та грайливі жарти.

  • Обговорення почуттів.

  • Мова тіла: ненав'язливі жести, наприклад, легкий дотик до плеча або руки, залежно від рівня близькості з людиною.

І ще маленька порада: варто дати людині зрозуміти, що вона привертає вашу увагу. Наприклад, можна запитати, як справи в її улюбленця. Так вона зрозуміє, що ви пам'ятаєте те, що для неї важливо.

Але є нюанс. Найбільшою проблемою мікрофлірту є те ж саме, що і його найбільшою перевагою - він настільки тонкий, що може сприйнятися двозначно. Щобільше, інша людина може навіть не здогадуватися про мікрофлірт! Адже його можна розглядати як простий дружній інтерес, як ввічливість або просто приязність. Річ у тому, що для успішного мікрофлірту потрібно знайти золоту середину між делікатністю і тим, щоб донести до співрозмовника послання: "Гей, ти мені подобаєшся!". Тож дуже важливо навчитися  реагувати на зворотній зв'язок та змішані сигнали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про ознаки, які підтверджують, що ви знайшли свою людину. Сподіваємося, у вас у стосунках є всі чотири з них!