У житті ми можемо покохати лише трьох людей — і в кожному випадку на те є своя причина

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чому людина може покохати тільки тричі за життя
Три головні кохання у житті: які вони? Фото: pinterest.com

Тонкощі людської психології

Справжні дорослі надійні стосунки з партнером потрібно будувати день за днем, без перерв і вихідних. Ми вже розповідали про 3 кроки до щастя, без яких неможливо побудувати надійні стосунки, а тепер розкриємо секрет, чому у своєму житті ми можемо справді покохати лише трьох людей.

У кожному з трьох випадків ми кохаємо свого партнера з певної причини. Докладніше про них розповідає “Лайм”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Перше кохання

Зазвичай вперше ми закохуємося у досить юному віці. Це кохання у житті кожної людини дуже ідеалістичне, воно схоже на дитячі казки й реальність в нашій уяві тісно переплітається з фантазіями та браком життєвого досвіду. Будучи ще досить молодими, ми віримо, що це — кохання всього нашого життя, воно з нами назавжди і ніщо не зможе цього змінити.

У своєму першому коханні нам важливо насамперед те, як нас сприймають інші, а не те що відчуваємо ми самі.

Це любов, яка для нас виглядає правильною, хай там що…

Друге кохання

Зазвичай саме друге кохання виявляється найважчим. Часто від цих стосунків ми отримуємо болючі, але дуже цінні життєві уроки. Це любов, яка завдає емоційного болю. Ми, навчені гірким досвідом першого кохання, наївно вважаємо, що зможемо зробити все інакше цього разу й впораємось… Однак частенько все виходить навіть набагато гірше, ніж вперше.

Друге кохання у нашому житті — це справжня драма.

Третє кохання

Третє і останнє кохання у нашому житті — це те, на яке ми не чекаємо від слова “зовсім”. Воно завжди неочікуване, спонтанне, бентежне, спершу незрозуміле, адже це зазвичай людина, про яку ми б ніколи не подумали, що вам нам підходить. На цьому етапі всі наші ідеали лишаються позаду, а попереду — тільки світле майбутнє, бо все складається саме собою. Нам важко повірити, що у стосунках буває так легко, так просто, так… ідеально! 🥰

Цей зв’язок дуже незрозумілий і надзвичайно потужний, він збиває нас з ніг і не дає вільно дихати. Коли ми переживаємо третє кохання, то не можемо зрозуміти геть нічого, бо все наче “якось не так”, точніше — не так, як було до цього: ніяких завищених очікувань, ніяких туманних ідеалів, ніякого тиску з боку партнера…

Це та любов, яку називають правильною . Вона допомагає нам зрозуміти, чому з іншими нічого не виходило.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чого не варто казати партнеру після важкого дня. Якщо ви не хочете його / її ще більше засмутити або навіть образити, краще не використовуйте ці 6 фраз.