Що робити, якщо ваш хлопець лайкає фотографії інших дівчат? Розповідаємо, як діяти в такій ситуації

Ми та чоловіки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Лайки в соцмережах, фото
Лайки в соцмережах — тривожний сигнал чи просто жест уваги? Фото: medium

Як впоратися з неприємними відчуттями через лайки партнера

Коли ваш партнер ставить лайки під фотографіями інших жінок в соцмережах, це може вдарити по самооцінці та викликати сварки у парі. Як реагувати на таку поведінку коханого? Ділимось дієвими порадами в цьому матеріалі на Хочу!

Для початку варто зрозуміти, кому саме ставить вподобайки ваш благовірний. Якщо це знайомі, дружини його друзів чи колеги, за якими він стежить вже давно, то хвилюватись не варто. Всі ми лайкаємо фотографії, які бачимо у своїй стрічці, чи не так?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Однак, якщо лайк вашого коханого "світиться" під відвертим знімком знайомої — це вже може бути "дзвіночком". Це ж саме стосується, якщо чоловік засипає вподобайками незнайомих дівчат. Експерти з відносин дали кілька порад на Ukr.Media щодо того, як правильно реагувати на таку ситуацію.

Поговоріть про це

Можливо, чоловік просто не усвідомлює, що його дії можуть завдавати вам болю. Багато чоловіків не бачать в цьому нічого поганого, оскільки не зраджують фізично і не ведуть активного спілкування з іншими. Для них це просто звичка, випадковість, або жест, який нічого не означає.

Спокійно поясніть йому, що для вас це неприємно і болісно. Немає потреби підвищувати голос — просто дайте йому зрозуміти, що така поведінка руйнує ваші стосунки.

Якщо чоловік дійсно вас любить, він усвідомить проблему і змінить свою поведінку. Але якщо він почне захищатися фразами на кшталт: "Я маю право", "Ти про невпевнена в собі" або "Це просто лайки", можливо, він не готовий до зрілих стосунків.

Чи справді це проблема?

Якщо ви впевнені, що його "лайки" не мають жодного значення і не приховують намірів фліртувати, можете не хвилюватися. Багато жінок помічають, що їхні чоловіки лайкають фото інших просто так, без жодного серйозного наміру. Але якщо вам від цього боляче, а партнер не змінює свою поведінку, варто задуматись…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А навіщо вам такі стосунки?

Після розмови ситуація не змінюється? Тоді варто серйозно задуматися про продовження цих стосунків. Людина, яка любить, не буде свідомо завдавати вам болю. Якщо ваші почуття не є пріоритетом для нього, можливо, настав час розійтися.

Ви маєте право бути незадоволеною

Цю ситуацію можна сприймати як невеликий прояв зради, адже це увага до іншої жінки. Тому ви маєте повне право виразити своє невдоволення. Це питання не тільки ревнощів, а й поваги до вас.

Найкращий спосіб уникнути непорозумінь — обговорити все на початку відносин. Відразу дайте зрозуміти, що вам важливо, щоб ваш партнер поважав вас, ваш час і репутацію.

Або ж ви можете залишити все як є, але при цьому непомітно стежити за його спілкуванням. Якщо його активність обмежується лише "лайками", можете бути спокійні. Але якщо лайки перетворюються в коментарі під фото, або невимушене спілкування, це привід задуматися про майбутнє ваших стосунків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як розпізнати флірт на роботі. Є 7 ознак, які вказують на те, що колега не байдужий до вас.