У вашого чоловіка є найкраща подружка? Розбираємось, чи це привід для паніки

Ми та чоловіки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Дружба між чоловіком і жінкою, фото
Чи може подруга чоловіка бути загрозою для шлюбу? Фото: ШІ

Як правильно ставитися до дружби чоловіка з іншою жінкою

Різні люди сприймають такі ситуації по-різному. Одні реагують спокійно, інші — насторожено, а деякі починають відчувати ревнощі навіть через погляд, не кажучи вже про регулярне спілкування. Що ж робити, якщо у вашого коханого є чи раптом з’явилась подружка, та чи існує взагалі дружба між чоловіком та жінкою? Читайте в цьому матеріалі на Хочу!

Отже, ви дізналися, що у вашого чоловіка є подруга. Можливо, вони знайомі вже давно — зі шкільних чи університетських років. Однак тепер вас турбує питання: як правильно ставитися до його дружби з іншою жінкою? Розбираймось з усім по черзі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Варто зрозуміти, чи є подруга загрозою для вашого шлюбу?

Дружба між чоловіком і жінкою часто викликає суперечки. Одні вважають її можливою, інші — ні. Проте варто розглянути ситуацію з боку, радять на порталі "Родина". Наприклад, чи давно вони знайомі? Чи має ця жінка сім'ю? Де і як часто вони зустрічаються? Знаючи відповіді на ці питання, можна об'єктивніше оцінити ситуацію.

Крім того, варто розглянути й ваші стосунки. Чи гармонійні вони? Чи не відчуває чоловік певного незадоволення? Якщо ваші стосунки здорові, щасливі та гармонійні, то привід для ревнощів значно менший.

Експерт у стосунках Дмитро Остапенко вважає, що дружба між чоловіком та жінкою може існувати лише в дуже специфічних умовах — якщо в чоловіка гарні та щасливі стосунки з його дружиною, а в подруги — з її коханим. Коли ж в когось з друзів є певні проблеми в стосунках, така дружба — це "тонкий лід", який може закінчитись зрадою.

Чи може чоловік зрадити зі своєю подругою?

Ситуації завжди індивідуальні, як і люди. Якщо ця подруга заміжня і щаслива у своєму шлюбі, хвилюватися не варто. Але якщо у неї є проблеми в особистих стосунках, варто звернути на це увагу.

Крім того, слід звернути увагу, як давно ваш чоловік спілкується з цією жінкою. Якщо вони друзі з дитинства, їхня дружба може бути міцною і непохитною. Але якщо нова подруга з'явилася недавно і спілкування стає регулярним, це справді привід для хвилювання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як краще реагувати на спілкування чоловіка з подругою?

Якщо ви зважили всі "за" та "проти", зрозуміли, що загалом між вашим коханим та його подругою — просто дружба без натяків на щось більше, варто обрати стратегію взаємодії. Можна спробувати подружитися з подругою чоловіка, зокрема й для того, щоб краще зрозуміти, чи є між ними щось, крім дружби. Якщо вона уникає спілкування з вами, це теж може свідчити про певні наміри.

Якщо чоловік не ховає свого спілкування з подругою, запрошує її до вас у гості, або ж знає її задовго до знайомства з вами, причин для ревнощів, швидше за все, немає. Адже він обрав вас, а не її, для створення сім’ї.

Та якщо ви відчуваєте тривогу, поговоріть із чоловіком відкрито, уникаючи звинувачень чи агресивних запитань. Конструктивний діалог допоможе вам прояснити ситуацію, що сприятиме вашому взаєморозумінню та зміцненню стосунків.

Ви маєте право на свою позицію

Завершуючи, ви маєте право хотіти стосунків, де у вашого партнера не буде подруг. Це нормально. Головне — попередити про це його на початку та домовитись разом про кордони у вашому спілкуванні з іншими людьми.

Якщо ж ви вступали в стосунки з чоловіком, коли в нього не було подруги, а тут він різко почав спілкуватись з іншою жінкою та називати це дружбою, ви маєте повне право висловити своє незадоволення та навіть піти з таких стосунків, де вас та ваші бажання не цінують. Завжди обирайте себе!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, що робити, якщо ваш хлопець лайкає фотографії інших дівчат. Дізнайтесь, як діяти в такій ситуації.