Що його тримає? 6 причин, через які чоловік не йде від тієї, яку вже не кохає

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Нещасливий шлюб - що тримає чоловіка
Які фактори утримують чоловіка у нещасливому шлюбі: чому він не йде. Фото: Pexels.com

Що це за "пастка почуттів", коли почуттів по суті вже немає?

Часто буває так, що кохання проходить і людям стає некомфортно перебувати разом. На цьому етапі пара задумується: а що ж їх досі тримає разом? Але далеко не всі наважуються заговорити про це відкрито або зробити так, щоб один із партнерів пішов сам.

Якщо ви відчуваєте, що чоловік став “чужим”, але при цьому не хоче обговорювати цю тему, варто з’ясувати, чому ж він змінив поведінку і що його тримає в цих стосунках. Про 6 найпоширеніших причин розповідає Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому чоловік не наважується покинути жінку, яку не любить

  1. Зона комфорту. Звична рутина і страх перед змінами та невідомістю майбутнього часто утримують чоловіків у нещасливому шлюбі. Це ще можна назвати простим розрахунком: дружина — кохана вона чи ні — прибере вдома, приготує поїсти, пригляне за дітьми, попорається по господарству, всі її “хотілки” та можливі претензії уже йому відомі, кожен день проживається за одним і тим же сценарієм, тож переживати немає за що — можна зосередитися на власному житті.

  2. Дружина дуже красива. Любиш чи ні, а мати у своїй власності красуню, яка приковує погляди, вважає за честь кожен “мисливець”. А відсутність емоційного зв’язку в такому разі — це вже діло десяте…

  3. Страх самотності. Хай там що, а ризик залишитися одиноким, лякає кожну притомну людину. Якщо у нього немає когось “перевіреного” на прикметі, цей аспект може відіграти ключову роль у тому, що ви досі разом.

  4. Тиск оточення. Рідня, друзі, колеги та інші важливі для чоловіка люди також можуть впливати на його рішення залишатися у сім’ї та “розігрувати любов” перед сторонніми. Також, через тиск суспільства, у нього може бути бажання зберегти створений образ ідеальної пари.

  5. Страх перед новою людиною. Багатьох чоловіків лякає думка, що все доведеться починати спочатку: знайомитися з людиною, ходити на побачення, переживати різні етапи стосунків зі своїми правилами та заборонами.

  6. Острах емоційних потрясінь. Чоловік, який розлюбив, теж людина і йому так само страшно, як і вам, переживати відверту розмову про те, чому з вашого шлюбу нічого не вийшло, а потім переживати етап розлучення та всі емоційні (та, можливо, фінансові) бурі, які з ним можуть бути пов’язані.

Кожна з цих причин може відігравати значну роль у тому, чому чоловік, який вас більше не кохає, не поспішає іти й залишається в нещасливих стосунках роками. Найкращим варіантом дізнатися причину негараздів в сім’ї є розмова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про стосунки на відстані. Чи мають вони шанс на існування — дізнавайтеся на Hochu.ua!