Парфуми триматимуться від ранку й до вечора: лайфхаки, які стануть в пригоді кожній

Парфумерія
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Стійкі парфуми
Як зробити так, щоб парфуми трималися довше. Фото: pixabay.com

Ви нарешті знайшли свої ідеальні парфуми і хочете насолоджуватися ними цілий день. Але вони виявилися зовсім нестійкими! Прикро, чи не так? Ось лайфхаки, щоб улюблений аромат супроводжував вас зранку до ночі

Дуже неприємно, коли улюблені парфуми не тримаються на шкірі. Доводиться всюди носити їх за собою або додатково купувати мініатюрки, і оновлювати запах чи не щогодини. Вирішити цю проблему допоможе вміння вибирати парфуми – вони обов'язково мають бути оригінальними та якісними.

Але є й секретні прийоми та лайфхаки, щоб аромат тримався цілий день, стверджує Life.24TV. Якщо знати, як і куди наносити парфуми, вони протримаються набагато довше на вашому тілі. До того ж, це дозволить більш економно витрачати заповітний флакончик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

👑 Наносьте парфуми на чисту шкіру

Це елементарна порада, але це перше, на що слід звернути увагу. Духи, як і туалетна вода, дезодорант, ароматизований спрей і будь-які інші ароматичні засоби, повинні наноситися виключно на чисту шкіру. Прийміть душ, використовуючи при цьому нейтральний за запахом гель для душу. Якщо користуєтеся кремом для тіла, також обирайте засіб без ароматизаторів.

Відмінний варіант – брати доглядову косметику, що доповнює головний парфум. Багато брендів випускають цілі серії з одним запахом, що включають гель для душу, лосьйон для тіла, дезодорант і, власне, самі парфуми. Різні за запахом засоби для тіла не контрастуватимуть один з одним і не спотворюватимуть головний аромат. Духи будуть пахнути інтенсивніше і триматимуться на шкірі ще довше.

❗️❗️❗️ Додайте в крем для тіла без ароматизаторів кілька крапель улюблених парфумів і вуаля! – у вас вже є дублююча аромат головного парфуму доглядова косметика hand made. Те саме можна зробити з олією для тіла, і навіть із гелем для душу.

👑 Наносьте парфуми на правильні місця

«Правильні» – це ті, які зберігатимуть запах улюблених парфумів набагато довше. Це скроні та шия, западинки під вухами, зап'ястя та внутрішній згин ліктя, і навіть задня частина ноги під колінами. Це зони пульсу, і шкіра на них змінює температуру. Завдяки цьому запах зберігається та «видається» невеликими порціями протягом усього дня.

Охолоджуючись, шкіра ніби консервує запах у собі, а нагріваючись, навпаки, віддає його. Такий собі власний автоматичний «освіжувач» аромату улюблених парфумів. Саме на цих місцях, де вени та артерії прилягають ближче до поверхні шкіри, парфуми розкриються куди яскравіше та вдаліше, ніж на будь-яких інших.

👑 Наносьте парфуми на волосся

Експерти стверджують, що волосся вбирає і зберігає запах набагато довше, ніж шкіра. Це дійсно так: аромат вбирається в локони і при кожному русі голови потроху випаровується у повітря. Але спирт, що міститься в парфумах у великій кількості, сильно сушитиме волосся. Намагайтеся не розпиляти духи на кінчики волосся, яке і без того пересушене.

Можна нанести невелику кількість на корені, якщо вони у вас схильні до жирності, але не на шкіру голови. Ще один варіант – побризкати духами гребінець і розчесати локони. Існують і спеціальні парфуми для волосся, у тому числі і в лінійках косметики, що дублюють запах головного парфуму і доповнюють його.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👑 Використовуйте олійку або вазелін

Експерти з парфумів стверджують, що масляні парфуми тримаються довше, ніж спиртові. Величезна популярність спиртових засобів пояснюється тільки їхньою зручністю – вони розпиляються та висихають за лічені секунди. Їх зручно носити із собою і не боятися, що проллються, і вони майже ніколи не залишають плям на одязі. Олійні парфуми в цьому плані не такі практичні.

Але можна піти на хитрість і використати звичайний вазелін або жирний крем без запаху (навіть бальзам для губ). Нанесіть невелику кількість тонким шаром на ті самі правильні точки: зап'ястя, шию, внутрішній згин ліктів та колін. Дайте вбратися, надлишки промокніть серветкою і розпиліть на ці місця парфуми. Жирна мазь утримує молекули запаху набагато довше, ніж шкіра, що стане сухою після спиртових парфумів.

👑 Правильно вибирайте та зберігайте парфуми

Аромати випускаються у різних концентраціях. Це може бути дезодорант для тіла, міст (водичка-спрей для тіла), туалетна вода, одеколон, парфум. Саме парфум (Eau de Parfum) містить від 20% до 40% ароматичних речовин, тому на тілі тримається найдовше, він найбільш концентрований. І, звичайно ж, це мають бути оригінальні парфуми, а не репліка чи підробка.

Грамотне зберігання парфумів теж впливає на їхню стійкість. На парфуми негативно впливає висока температура, вологість повітря та прямі сонячні промені. Аромат може видихнутися чи спотворитися. Тримайте парфуми в кімнаті, а не у ванній, покладіть їх у темне місце, у шафу або в тумбу. Не трусіть флаконом занадто часто, оскільки так виходить повітря, і концентрація аромату втрачається.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо дотримуватися цих порад, навіть найпростіші парфуми чи туалетна вода збережуть свій оригінальний аромат і триматимуться на тілі довше. Використовуйте ці корисні хитрощі для стійкості парфумів і пахніть, як богиня!