Після такого стресу жодна миша не наблизиться до будинку: 5 ефективних способів прогнати гризунів

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

5 кращих способів від гризунів
Способи від мишей у будинку. Фото: Хочу!

Миші не люблять деяких запахів, тому це можна використати проти них

З похолоданнями до хати звідусіль починають проникати гризуни. Зараз вони стали малочутливими до спеціальних хімічних засобів для знищення мишей, тому варто скористатися народними та досить дієвими способами.

Давно помічено, що гризуни не люблять запах деяких ефірних олій та спецій. Скористайтеся цим, щоб прогнати непроханих гостей з вашої “фортеці”, радить Дача і Дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Мелений перець

Змішайте по й столовій ложці чорний, червоний перець та паприку і тонкою смужкою розсипте вздовж всіх відомих шпарин, плінтусів, отворів. Після того, яки миші відчують запах спецій, вони швидко втікатимуть з дому.

М'ятна олія

Маленькі клаптики тканини або ватні диски потрібно змочити у м’ятній олії і розкласти біля шпарин та по кутках кімнати. Змінювати поновлюючи запах потрібно кожні 5-7 днів.

Цибуля

Дрібно нарізану цибулю розкладіть біля можливих отворів та шпарин через які можуть проникати гризуни. Потрібно змінювати кожні 2-3 дні.

Спирт

У місцях найбільших помічених активностей мишей розкладіть ганчірки просочені спиртом. Змінюйте кожні 2-3 дні.

Оцет

Розчином води та оцту кожного дня протирайте двері, плінтуси, вікна. Також додавайте оцет до води під час миття підлоги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гризуни можуть знаходити собі прихисток не лише у будинку, а й у погребі. Адже там багато смачних продуктів, які можна їсти, тому прогнати їх звідти потрібно обов’язково.