Подорожі роблять світ більшим: 5 причин повернутися у Неаполь

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чим запам'ятається Неаполь
На відпочинок до Неаполя. Фото: vasylivservice

Найкраще, що може собі дозволити людина - подорожувати!

Подорожі роблять людину кращою. Вони відкривають новий світ, дарують позитивні емоції та насичують серце радісними почуттями дозволяючи вийти за рамки себе. Можна обрати будь-яку країну чи місце зважаючи на клімат, кухню чи пам’ятки архітектури. Але Італію люди обирають серцем.

Сонячна Італія не залишить байдужим жодне серце, а Неаполь є справді захопливим заповітом багатої історії та може вразити з першого погляду архітектурною пишнотою міста. Чим приваблює це місто, що виникає бажання повернутися сюди знову, розповідаємо у матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

5 причин закохатися у Неаполь

Аромати

Скрізь, де проходитимете, вас буде супроводжувати приємний запах. З кав’ярень долинатимуть п’янкі аромати свіжозмеленої кави, які манитимуть смакувати її ще і ще по краплиночці, маленькому ковточку, яким є тут порція. Навіть, якщо це п’яте горнятко за день, втриматися просто неможливо. До того ж такої смачної особливої випічки, якою славиться Неаполь, ви не зустрінете в інших містах.

Парфуми, здається, у Неаполі просто розлиті у повітрі. Чи це маленька заплутана пішохідна вуличка, чи центр міста, метро, магазини та навіть пляж просякнутий різноманітними парфумами, які змішуючись між собою дарують враження, що так пахне саме повітря.

Архітектура

Неймовірно, але це місто у якому хочеться ходити лише пішки, адже на кожному кроці можна зупинятися і завмирати від насолоди. Звивисті вулички, заплутана, як людські думки архітектура, королівські палаци, де по-справжньому відчуваєте себе особою королівської крові і оглядаєтеся у пошуку слуг. При погляді на будівлі виникає лише одне питання: “Хіба можна зробити ще краще?”

Корт Роуд. Одна з найстаріших вулиць та особливостей історичного центру Неаполя, де можна вдихнути справжню партенопську атмосферу, серед старовинних будівель, історичних церков, типової піни та багатьох ароматів вуличної їжі, якими можна насолодитися на цих алеях.

Монастир Санта К'яра. У самому серці історичного центру Неаполя можна знайти оазис краси, духовності та культури. Бароковий сад з його надзвичайними прикрасами в майоліці цінують туристи з усього світу, а монастир оточений фресками з зображенням сцени Старого Завіту. Всередині знаходиться музей Оперного мистецтва, в якому зберігаються археологічні артефакти, а у базиліці знаходяться могили 21 члена династії Бурбонів Неаполя, серед яких королі та родичі.

Клімат

Влітку о 7 ранку вже 33 градуси спеки, а вдень може доходити до 40-45. Проте це не заважає блукати містом чи відпочивати на пляжі, біля чистої прозорої води. Неаполітанці вважають, що їхнє місце - це справді рай на землі, а люди, які не поділяють таку думку - просто помиляються. Це місто, де панує вічна романтика і безліч щасливих, усміхнених людей.

Що побачити в Неаполі
Море і кораблі. Неаполь. Фото: Хочу!
Чому треба поїхати в Неаполь
Пляж і море Неаполя. Фото: Хочу!

Везувій

З геологічної точки зору, Везувій існує приблизно 25 000 років, а за весь час свого існування він виявив себе масованими виверженнями, вулканічною лавою та попелом не менше 80 разів. Ця гора ніби панує над містом. Над вулканом постійно купчаться хмари і здається, що він димить та готується до виверження.

Люди, які подарували собі сходження на гору, щоб зазирнути у жерло, кажуть, що там можна побачити свою душу, або пекло. Вулкан Везувій в Італії - одна з найпопулярніших туристичних визначних пам'яток. У 1995 році його оточення було оголошено національним парком-заповідником.

Краєвиди Неаполя
Вулкан Везувій. Фото:Хочу!
Краєвиди Неаполя
Вулкан Везувій ввечері. Фото: Хочу!

Десерти

У Неаполі існує традиція готувати та їсти цепполу, десерт з кількох інгредієнтів, але багатий на смаки, наповнений заварним кремом та вишнями. А чого вартує знаменита ромова бабка, яка так просякнута ромом, що можна відчути себе п’яним. ЇЇ можна їсти окремо, або залиту вершками, зі свіжими полуницями чи сиропами.

Окрема тема для ласунів - це італійське джелато. Скрізь можна спробувати асортимент морозива, який має 20-30 смаків, кожен з яких по-своєму неповторний. Можна вживати просто смак або ж додати наповнення: від цукерок, вафельної крихти, солодких трубочок та шматочків шоколаду. Також у Неаполі полюбляють смакувати крема - холодний смаколик, який схожий на рідке морозиво.

Особливості Неаполя
Популярні десерти Неаполя. Фото: Хочу!
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли туристи приїжджають до Неаполя вони плачуть двічі: у день приїзду і коли приходить пора прощатися з ним. Місце, де небо зустрічається з морем, а шум хвиль, що розбиваються об скелі наповнюють натхненням та силою. Сюди можна приїздити на відпочинок з компанією чи побути наодинці, хоча неаполітанці ніколи не залишать вас на самоті.