Помилки, через які цибуля йде у стрілку: як врятувати врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як не допустити стрілкування цибулі
Hochu.ua / Чому цибуля випускає стрілку

Чому цибуля йде у стрілку

Ми розповідали, чому з троянди виростає шипшина. Тепер ділимось порадами, які дозволять виростити смачну цибулю без стрілки.

Цибуля, що встигла пустити стрілку, не дасть якісного врожаю. Такі цибулини стають дрібними, жорсткими, швидко псуються при зберіганні. Важливо знати причини стрілкування та вжити заходів щодо їх попередження. Детально розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому цибуля йде в стрілку?

  • Занадто висока або низька температура, висока вологість під час зберігання сіянки негативно впливають на її якість, провокуючи стрілкування.

  • Для посадки на ріпку рекомендується використовувати дрібнофракційну або середньофракційну сіянку (до 3 см у діаметрі). Великі цибулини краще використовувати для вирощування цибулі на зелень.

  • Для успішного вирощування цибулі ґрунт має прогрітися до 15°C. Посадка в холодну землю - це прямий шлях до стрілкування.

Що робити з цибулею, яка пішла в стрілку?

Цибуля, що пішла в стрілку, не придатна для тривалого зберігання. Її краще використовувати в їжу якомога швидше. Такі цибулини можна вживати в свіжому вигляді, додавати до салатів, супів, других страв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити здорову цибулю без стрілок. Також ми розповідали, як зупинити розростання малини.