Попелиця сама втече зі смородини: чим обприскати кущ в липні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чим обробити смородину від попелиці
ШІ / На початку липня слід позбутись попелиці

Як боротись із попелицею на смородині

Ми розповідали, чому троянда стає шипшиною. Тепер розповідаємо, чим обприскати смородину на початку липня.

Саме в цей період садівники часто стикаються з неприємною проблемою: на смородині з'являється попелиця. Ці шкідники вражають верхівки пагонів, скручують листя та висмоктують сік з рослини, що може призвести до значного зниження врожаю. Як прогнати шкідника, розповіли на “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому важливо боротися з попелицею?

Попелиця харчується соком рослини, що призводить до викривлення та деформації верхівок пагонів. Це негативно впливає на закладання квіткових бруньок, а значить, на майбутній врожай. Пошкоджені пагони дають дрібні ягоди, які можуть не дозріти до кінця.

Чим обробити смородину від попелиці в липні?

Вибір методу залежить від того, коли ви збираєте ягоди. Якщо ви робите це після збору ягід, можна використовувати хімічні інсектициди, наприклад, "Алатар", "Актара", "Фітоверм" та інші. Дотримуйтесь інструкції виробника щодо дозування та термінів обробки.

Якщо це чорна смородина і ви проводите обробку до збору ягід, в цьому випадку краще використовувати більш безпечні народні засоби. Ефективний рецепт обробки смородини нашатирним спиртом: розведіть 40 мл нашатирного спирту в 10 літрах води. Ретельно обприскайте кущі смородини розчином, роблячи акцент на уражені верхівки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після обробки общипніть листя, яке сильно скручене шкідником. Також ми розповідали, як не можна поливати помідори.