Посадіть часник в ці дні - і врожай буде королівським: що каже посівний календар на жовтень 2024 року

Сад і город
786
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

коли садити часник у жовтні 2024
Коли садити часник. Фото: ШІ

Сприятливі дні за календарем

Осіння посадка часнику – це відмінний спосіб забезпечити себе свіжим і ароматним урожаєм на наступний рік. Ми розповідали, як підготувати посадковий матеріал. Тепер обговоримо, коли саме садити озимий часник.

Важливо, щоб до настання стійких морозів часник встиг укорінитися, але не пішов у ріст. Разом із zaxid.net розповідаємо, які дні вважає сприятливими місячний календар городника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли та як садити часник у жовтні 2024 року

Сприятливих днів для посадки часнику в жовтні 2024 року чимало. Це 18, 19, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30.

Часник віддає перевагу легким, супіщаним ґрунтам. Місце для посадки має бути сонячним. Перед посадкою грядку ретельно перекопують, вносять органічні добрива (перегній) і мінеральні добрива (суперфосфат, калійну сіль).

Зробіть борозенки глибиною 15-20 см на відстані 20-25 см одна від одної. Розмістіть зубчики в борозенках на відстані 8-10 см один від одного, загостреним кінцем вниз.

Якщо обрати неправильні терміни посадки, часник може прорости ще восени. Це послабить його і зробить більш сприйнятливим до хвороб. У іншому з випадку, за пізньої посадки, зубки не встигнуть укорінитися і можуть вимерзнути взимку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете виростити багатий урожай часнику. Також ми розповідали, яким кінцем вниз садити тюльпани восени.