Посадіть цю рослину біля дому — і комах більше не побачите

Сад і город
1 841
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кращі рослини, щоб прогнати комарів
Рослини від комарів. Фото: noviydoctor.

Комарі можуть стати перешкодою для відпочинку

Влітку комарі можуть завадити гарній прогулянці та і вдома від них не сховаєшся. Різноманітні засоби не завжди можуть дати надійний захист, тому на допомогу прийдуть народні методи і рослини.

Якщо вам набридло завжди ходити в одязі з довгими рукавами і страждати від укусів комах, варто знати, що деякі рослини, посаджені біля дому здатні відлякати набридливих створінь. Що саме потрібно посадити біля будинку, щоб забути про комарів, розповідає садівник з компанії Miller Flowers у TikTok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цитронелла (Citronella). Вічнозелений гіллястий чагарник не лише зможе відлякати комах, а й ароматизуватиме повітря приємним лимонним запахом.

Лаванда вузьколиста (Lavendula officinalis). Завдяки унікальному аромату, який має заспокійливу дію, квіти лаванди ефективно відлякують комарів і надзвичайно приємно пахнуть.

Домашній засіб від комарів

Потрібно взяти 1 ст. л будь-якої олії, 1 ст.л шампуню і 1 ст. л оцту та ретельно перемішати між собою. Нанесіть засіб на відкриті ділянки шкіри, тоді жоден комар до вас не наблизиться. Засіб не втрачає властивостей довгий час та не подразнює шкіру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як лише лимоном і спецією прогнати комарів геть. Адже вони ненавидять такий запах.