Повісьте її: найкращий спосіб зберігання капусту, щоб залишалась смачною і свіжою до весни

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як зберегти капусту на зиму
ukr.media / Гарний спосіб зберігання капусти

Секрети ідеального зберігання капусти

Щоб насолоджуватися врожаєм якомога довше, важливо знати, як правильно його зберігати. Ми розповідали, що варто покласти в мішок з картоплею. Тепер ділимось секретами зберігання капусти.

Є кілька порад, які допоможуть зберегти капусту свіжою до самої весни. Розповідаємо про них разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Правильний сорт – запорука успішного зберігання. Для тривалого зберігання обирайте середньопізні та пізні сорти капусти. Вони мають щільніші качани та краще зберігають свіжість.

Умови зберігання

Оптимальні умови для зберігання капусти – це температура від -1 до +1 градуса Цельсія та вологість 85-95%. Ідеальне місце для цього – льох або підвал. Забезпечте хорошу вентиляцію в місці зберігання. Це допоможе запобігти появі цвілі та гнилі.

Способи зберігання

  • Підвішування - один з найефективніших способів. Зберіть капусту разом з корінням, залишивши кілька зовнішніх листків. Підвісьте качани за коріння в прохолодному місці.

  • Загорніть кожен качан у харчову плівку або папір. Це захистить капусту від втрати вологи і пересихання.

  • Засипте ящики сухим піском і занурюйте в нього качани капусти. Пісок вбере зайву вологу і захистить капусту від псування.

  • Змастіть кожен качан глиною, розведеною з водою. Це створить захисний шар, який не дасть волозі випаровуватись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Періодично перевіряйте капусту і видаляйте підгнилі качани. Зберігайте капусту в темному місці, оскільки світло прискорює процеси гниття. Також ми розповідали, що не варто садити біля малини.