Правило 3 хвилин у стосунках з дитиною: про нього повинні знати усі батьки

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила для батьків
Правило 3 хвилин для довірливих стосунків. Фото: osvitoria.media

Стосунки дітей і батьків - це важлива та цікава тема

Щоб створити гарні та доброзичливі стосунки батьків з дітьми важливо багато часу проводити разом, спілкуватися та мати спільні справи. Саме такі основи закладаються з найменших років дитини.

Існують певні правила, які мають знати усі батьки. Тоді відносини зміняться у кращу сторону. Що таке “правило 3 хвилин”, розповідає у tiktok naste_na01.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Правило 3 хвилин полягає у тому, щоб зустрічати дитину, яка повернулася додому з максимально приємною радістю, наче найкращого друга з яким не бачилися довгі роки. Зовсім неважливо, бачилися ви 10 хвилин назад чи кілька тижнів перебували у розлуці.

Саме те, чим дитина прагне поділитися у перші 3 хвилини - це надзвичайно важлива інформація для батьків. Завжди помітно батьків, які виконують правило 3 хвилин. При зустрічі дітей вони присідають на рівень очей дитини, а не просто беруть за руку розмовляючи при цьому телефоном.

Коли ви повертаєтеся додому, залишайте всі справи на потім і одразу прямуйте до дитини. Сядьте поруч, розпитайте про день і вислухайте те, чим вона готова поділитися. Інакше дитина буде ходити за вами цілий вечір вимагаючи уваги та турботи.

Іноді кілька хвилин спілкування будуть значити значно більше, ніж цілий день проведений разом, якщо у цей час ви перебували думками десь “у хмарах”.Для дитини час разом означає, що відкладуться убік всі справи, телефони, думки, а у пріоритеті лише спілкування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Час дуже швидко плине, тому не відкладайте спілкування з дитиною на потім, адже вона росте на очах. Тому, щоб мати гарні відносини у майбутньому, починайте з дитинства.