Розкіш у кожному ковтку: як приготувати вдома вино зі смородини (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як готувати домашнє вино
24 канал / Рецепт смачного вина з чорної смородини

Напій виходить п’янким та ароматним

Домашні алкогольні напої - це окрема сторінка кулінарії. Ми розповідали, як зробити “п’яний кавун”. Тепер ділимось класичним рецептом вина із чорної смородини.

Приготувати його зовсім нескладно, а результат перевершить ваші очікування. Рецептом поділились на smachnonews.24tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • 1,5 літра води

  • 1 кілограм стиглої смородини (краще чорної)

  • 500 грамів цукру

Спосіб приготування:

  1. Акуратно переберіть смородину, видаляючи гілочки, листя та зіпсовані ягоди. Ягоди не миємо, оскільки на їх шкірці містяться дикі дріжджі, необхідні для бродіння.

  2. Розімніть ягоди товкачиком або за допомогою блендера до стану пюре. Перекладіть ягідне пюре в чистий скляний посуд. 

  3. Розчиніть половину цукру в теплій кип'яченій воді і залийте ягоди сиропом. Заповнюйте посудину не більше ніж на 2/3, щоб залишилося місце для піни.

  4. Накрийте посудину марлею або гумовою рукавичкою з невеликим отвором для виходу вуглекислого газу. Поставте в тепле темне місце (18-25°C) на 4-6 днів. Раз на добу перемішуйте сусло дерев'яною ложкою.

  5. Процідіть сусло через сито або марлю в чистий посуд. Розділіть решту цукру на 4 частини. Додайте першу частину цукру в сусло і перемішайте. 

  6. Поставте в тепле темне місце на 2-3 тижні. Протягом цього періоду раз на тиждень додавайте по черзі решту частини цукру, ретельно перемішуючи.

  7. Коли бродіння закінчиться (рукавичка спаде, а на поверхні з'явиться прозорий шар), процідіть вино через марлю в чисті пляшки.

  8. Закрийте пляшки і помістіть їх у прохолодне темне місце на 2-3 місяці. Раз на 3-4 тижні зливайте вино з осаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готове вино можна зберігати в прохолодному місці протягом тривалого часу. Також ми ділились рецептом смачного алкогольного коктейлю Брамбл.