Що не можна класти біля цибулі: вже за місяць згниє весь врожай

Сад і город
605
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як зберігати цибулю
ProstoWay / Секрети зберігання цибулі

Поради від досвідчених городників

Вирощування цибулі – це захоплюючий процес. Але не менш важливо зберегти зібраний урожай до наступного сезону. Великою помилкою буде закласти її на зберігання поруч із картоплею. До речі, ми розповідали, що варто покласти у мішок до картоплі.

Збереження урожаю залежить від нюансів збирання, а також від правильності зберігання плодів. Детально розповідаємо разом із ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як збирати цибулю

Оптимальний час для збирання цибулі – коли близько 70% листя пожовтіє і ляже. Не збирайте її в дощові дні - нехай земля кілька днів підсохне. Після збирання цибулю потрібно ретельно просушити в тіні, оберігаючи від дощу.

Як правильно зберігати цибулю

Перед зберіганням відсортуйте цибулини за розміром і видаліть пошкоджені. Зберігайте цибулю в прохолодному, сухому і темному місці. 

Не зберігайте цибулю разом з іншими овочами, особливо з картоплею - це важливий момент. Адже картопля під час зберігання виділяє етилен, від якого інші овочі швидше псуються.

Регулярно оглядайте цибулю на наявність гнилі. Якщо цибуля почала проростати, обріжте зелене пір'я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете зберегти свіжість і смак свого урожаю цибулі до наступного сезону. Також ми розповідали, чому томати цвітуть, але зав’язей не дають.