Що робити з опалими яблуками: чи можна класти їх у компост

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чи можна робити компост з яблук
Що зробити з цими яблуками. Фото: Hochu.ua

Їх можна перетворити на добриво

Ви могли не знати, та опалі яблука можна перетворити на справжнісінький скарб для вашого городу. Також ми розповідали, як вам на дачі стане у пригоді сода.

На перший погляд, опалі яблука здаються непотрібним сміттям. Проте, вони можуть стати цінним добривом для вашого саду. Разом із Ukr.Media розповідаємо, як перетворити їх на родючий компост.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому важливо утилізувати опалі яблука?

Їх не варто залишати валятись на землі. Гнилі яблука приваблюють шкідників та є розсадником хвороб, які можуть перекинутися на здорові дерева. А ще розкладаючись, яблука змінюють кислотність ґрунту і можуть негативно вплинути на інші рослини.

Як перетворити падалицю на добриво?

Компост

Подрібніть яблука та чергуйте їх у компостній ямі з іншими органічними відходами (трава, листя, харчові відходи). Регулярно зволожуйте і перемішуйте компост для прискорення процесу розкладання. Готовий компост збагатить ґрунт органічними речовинами та покращить його структуру.

Теплі грядки

Закопайте опалі яблука в траншею разом з іншими органічними матеріалами. Обов’язково розміщуйте такі траншеї вздовж грядок, а не на них. В процесі розкладання яблук виділяється тепло, що прискорює дозрівання ранніх культур, таких як редис, салат чи цибуля.

Добриво для дерев

Закопайте подрібнені яблука навколо стовбурів дерев. Додайте шар компосту або перегною для кращого ефекту. Це допоможе покращити родючість ґрунту та забезпечить дерева додатковим харчуванням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так зі сміття у вигляді яблук ви можете отримати користь. Також ми розповідали, як прогнати кротів з городу.