Що внести під кабачки, щоб їх росло вдвічі більше: лайфхак від науковців

Сад і город
862
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як підвищити врожай кабачків
Hochu.ua / Чим підживити кабачки

Кремній – секрет великих і здорових кабачків

Ми розповідали про вдале добриво для помідорів. Тепер ділимось порадою, яка може бути цікава дачникам, що вирощують кабачки.

Нове наукове дослідження, проведене експертами з Університету Хартфордшира, виявило дивовижну властивість кремнію: він може значно збільшити врожайність кабачків і підвищити їхню стійкість до хвороб. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як саме кремній впливає на кабачки?

Вчені з'ясували, що регулярне внесення кремнієвого біостимулятора в ґрунт призводить до збільшення ваги плодів. Кабачки, підживлені кремнієм, виростають майже вдвічі більшими порівняно з контрольною групою. Кремній робить рослини більш міцними і стійкими до хвороб, зокрема до борошнистої роси. Рослини, оброблені кремнієм, дають більше плодів і дозрівають швидше.

Чому кремній такий ефективний?

Кремній зміцнює кореневу систему рослин і стінки клітин, що робить їх більш стійкими до хвороб і шкідників. Крім того, кремній сприяє кращому засвоєнню інших поживних речовин. Це відкриття відкриває нові перспективи для фермерів, які бажають отримати більш високі врожаї здорових і смачних кабачків. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використання кремнієвих біостимуляторів – це екологічно чистий і ефективний спосіб підвищити врожайність. Також ми розповідали, чи можна класти яблука в компост.