Що зробити одразу після викопування, щоб часник не згнив до весни: про це знають розумні дачники

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як збирати часник
wz.lviv.ua / Як правильно вести себе з часником

Як зберегти врожай часнику

Збір врожаю - це найважливіша частина вирощування. Ми розповідали, якими слід збирати томати. Тепер ділимось тонкощами правильної підготовки викопаного часнику.

Щоб ваш часник залишався свіжим і ароматним протягом всієї зими, важливо правильно його висушити після збору. Порушення правил сушіння може призвести до псування зубчиків та втрати смакових якостей. Розповідаємо із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Підготовка до сушіння включає кілька етапів

За кілька днів до збору врожаю припиніть поливати грядку з часником. Це дозволить грунту добре просохнути і запобіжить гниттю зубчиків під час зберігання.

Збирайте часник в суху погоду. Якщо перед збором пройшов дощ, дайте грунту добре просохнути.

Процес сушіння

  1. Після збору розкладіть головки часнику в один шар на рівній поверхні (наприклад, на старій тканині або папері) і залиште на сонці на 3-4 години. Це дозволить зайвій волозі випаруватися.

  2. Перемістіть часник під навіс або в добре провітрюване приміщення, наприклад, горище. Розкладіть його в один шар і залиште на 5-10 днів. За цей час бадилля має повністю висохнути.

  3. Коли бадилля повністю висохне, обріжте його, залишивши пеньок завдовжки близько 5 см.

  4. Розпушіть головки часнику, акуратно розділяючи зубчики, але не пошкоджуючи їх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього можна закладати на зберігання улюбленим способом. Також ми розповідали, що варто зробити зі смородиною у серпні.