Щоб морква виросла без гнилі та хвороб: секрети вирощування чистих овочів

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як виростити гарну моркву
Морква на городі. Фото: news.vn

Морква здивує врожаєм, якщо дотримуватися правил вирощування

Здається, все робили правильно: гарне насіння, правильна посадка, постійне обробляння від бур'янів, а морква виростає маленькою, сильно покрученою , або взагалі гнилою. Щоб не купувати овочі на ринку втридорога, потрібно обробити їх ефективним розчином.

Якщо знати морквяні секрети, то і муха не пошкодить і врожай буде гарним та великим. Як і чим поливати моркву під час вирощування, розповідає канал Наша Дача .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Від морквяної мухи

Найчастіше при проріджуванні моркви вона страждає від шкідників.Потрібно взяти, 1 відро води та розвести у ньому 1 столову ложку червоного або чорного меленого перцю. Це приблизно на ділянку 10 кв. м. Не настоюємо, а відразу обприскуємо моркву настоєм перед проріджуванням.

Для гарного врожаю

Якщо хочете отримати врожай хорошої чистої моркви та уникнути появи гнилі обов'язково після другого проріджування полийте молоді рослини спеціальним розчином: на 1 відро води З г марганцівки та 2-З г борної кислоти. Відра достатньо для 3-4 кв. Але попередньо полийте моркву чистою водою.

Морква не буде тріскатися і "крутитися" якщо при проріджуванні  лишати між рослинами відстань щонайменше 4-5 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які сусіди біля моркви призведуть до втрати урожаю. Тому уважно обирайте, що краще посадити поруч.