Щоб не викинути гроші на вітер при покупці вживаного авто: як розпізнати "потопельника"

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Важливі ознаки, що авто було у воді
Ознаки машини потопельника. Фото: auto.today.ua

Варто знати важливі ознаки, які допоможуть обрати надійне авто

При виборі вживаного автомобіля важливо знати не лише найкращий час покупки, а й ознаки, які допоможуть уникнути проблем і ризиків. Про них добре знають експерти з ремонту авто.

Покупка на вторинному ринку дозволить заощадити гроші. Але для необізнаних покупців іноді можна натрапити на недобросовісних продавців, які можуть “підсунути” биту чи машину, яка побувала під водою, розповідає mashyna.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Продавці часто намагаються приховати факт, що машина побувала у воді, адже таку автівку важко продати за хорошу ціну. На які фактори треба звертати увагу при виборі, розповідають експерти порталу Dexpens.

4 ознаки, які мають насторожити покупця

  • Ціна. Аномально низька ціна, яка зовсім не відповідає моделі та характеристикам машини має насторожити покупця.

  • Кузов. На лакофарбовому покритті може з’явитися корозія чи наліт на оптиці. Також ознакою буде запотівання фар зсередини.

  • Моторний відсік. Навіть у найбільш чистому та доглянутому авто є сліди патьоків та пилу у двигуні, тому надзвичайно чистий моторний відсік свідчить про спробу приховати деталі.

  • Салон. У автопотопельнику салон має насичений болотний запах, який неможливо замаскувати мийкою чи ароматизаторами. Зверніть увагу чи в салоні не присутні сліди плям і розводів та витягніть до упору ремені безпеки, адже продавці часто очищають лише видиму частину.

  • Іржа. У салоні може бути іржа, якої не повинно бути без причин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували рейтинг найкращих вживаних авто. Придивіться до цих моделей, щоб не витрачатися щомісяця на ремонт.