Щоб не заплатити за фальшивку: у Туреччині гіди обманюють туристів, пропонуючи екскурсії неіснуючими пам'ятками

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Схеми обману туристів
Обман туристів у Туреччині. Фото: travel.24tv

Легковірні туристи за кордоном часто потрапляють у тенета шахраїв

На відпочинку туристи намагаються повноцінно відпочити і побачити якомога більше історичних пам’яток. Саме цим і користуються недобросовісні гіди та пропонують відвідати місця, яких насправді не існує, це один з поширених способів обдурити довірливих туристів.

Деякі туристичні агентства пропонують екскурсії неіснуючими пам’ятками у Туреччині. Такий обман став досить популярним у туристичній сфері, пише turkmenportal.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Недобросовісні туроператори залучають клієнтів надзвичайно низькими цінами, але замість відвідування справжніх історичних місць везуть туристів на фейкові локації. Наприклад, замість знаменитого каньйону Іхлара групи потрапляють у схожі місця, які не мають історичної цінності.

Місто Гереме, популярна пам'ятка Каппадокії, видно лише здалеку. На території Каппадокії фальшиві гіди набирали наївних туристів, які хотіли заощадити на поїздці. Основні та найвідоміші місця їм показували здалеку, обіцяючи більше часу приділити тим самим потаємним місцям. Як виявилося пізніше - насправді водили туристів на звичайний склад лимонів, видаючи його за “Підземне місто” та на горище занедбаного будинку.

Такі випадки призводять до розчарування туристів та поганої слави для туризму Туреччини. Місцеві жителі стурбовані ситуацією і вимагають від влади вжити важливих заходів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як одразу розпізнати туристичну аферу. Адже зараз безліч шахраїв шукають способи нажитися на туристах.