Соковиті ягоди залишили брудні плями на одязі? 3 способи допоможуть відмити їх без тертя

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ягідні плями
Плями від ягід. Фото: unian.ua

Ласуйте ягодами досхочу, адже є способи відмити будь-яку пляму

Вважається, що смакувати ягодами потрібно саме у сезон, адже влітку вони забезпечують організм необхідними вітамінами. Звичайно, їсти варто з обережністю, адже плями від соку, як і від трави, важко відпираються.

Плями від ягід на одязі чи скатертині найкраще виводити одразу. Проте 4 потужні способи здатні впоратися з ягідною плямою будь-якої складності, розповідає meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Перед тим, як виводити пляму потрібно прибрати зайвий сік. Для цього скористайтеся паперовим рушником та промокніть сліди. А тоді обирайте один з найзручніших методів.

Молоко. Найкраще діє на делікатних тканинах таких як, шовк та вовна. Налийте в миску молоко та покладіть забруднену річ. Залиште на 30 хвилин, а перед пранням промийте холодною водою.

Лимонний сік. Ефективно діє на білих тканинах, адже додатково відбілює їх. Видавіть лимонний сік на пляму та зачекайте 5 хвилин, далі покладіть виріб на сонце та залиште на 3-4 години. Прополощіть у холодній воді та періть, як звичайно.

Сода і оцет. Поєднайте оцет і харчову соду створивши пасту, яку нанесіть на плями. Залиште подіяти на 30 хвилин, тоді прополощіть холодною водою і виперіть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відмити руки від грибів. З цим впораються засоби, які знайдуться на кожній кухні.