Стане ідеально чистою: як почистити сковорідку від давнього нагару

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Спосіб від нагару на сковорідці
Відмити сковорідку. Фото: mills.com.ua

При тривалому використанні нагар зі сковорідки можна відмивати годинами

Готувати на чистій сковорідці - це одне задоволення. Відмити пригорілі залишки їжі можна різними засобами чи способами, але ми пропонуємо спосіб, який не лише впорається з пригорілим, а й чудово розчинить нагар.

Надзвичайно дієвий трюк, який зробить сковорідку без сліду нагару, пропонує The Mirror. Достатньо лише додати один інгредієнт, щоб ідеально відмити нагар, бруд та жир.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Користувач Reddit попрохав поради після того, як не зміг відмити сковорідку від кукурудзяних тако. Він вже спробував пробував гарячу воду, мийну пасту, окріп, холодну воду, холодну воду з милом і гарячу воду з милом, але нічого не допомогло.

Йому порадили найкращий спосіб з харчовою содою. Для цього потрібно залити сковороду водою, додати 2-3 ст.л харчової соди і довести до кипіння. Потім вимкнути сковороду і дати їй трохи охолонути. Тоді злегка потерти м’якою щіткою чи губкою для миття посуду. Якщо залишилися пригорілі частинки, спосіб можна повторити додавши 1 ст. л мийного засобу для посуду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А щоб сковорода не пригорала у майбутньому, потрібно скористатися відомими хитрощами досвідчених кулінарів. Дбайливий догляд за посудом допоможе запобігати пригорянню продуктів.