Стіл для школяра: як правильно обрати, аби парта не шкодила здоров'ю дитини

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Як правильно обрати стіл для школяра
Як обрати стіл для школяра, фото: asorti.com.ua

Експерти розповіли, як підібрати стіл для школяра

Стіл, за яким дитина вчить уроки вдома, повинен бути не просто модним, а зручним для школяра. Адже крім уроків за такою партою хочеться і помалювати, і позайматися творчістю. Раніше ми писали, як облаштувати робоче місце для школяра, а тепер розкажемо, як правильно обрати стіл, аби він не шкодив здоров’ю дитини.

Меблі повинні бути безпечними, якісними та мати правильні розміри, пишуть експерти МОЗУ. Це стосується і столу, і стільця. Важливо, аби у дитини була правильна постава спини та плечей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Експерти зазначили, що перевірити, чи підходить розмір столу і стільця дитині, дуже просто. Це можна зробити і в домашніх умовах. Коли школяр сідає за свою парту, візуально можна побачити, чи треба йому регулювати висоту стола й стільця, чи ні.

Правильна поза для сидіння за письмовим столом така: учень сидить глибоко на стільці, попереково-крижовою частиною тіла спирається на його спинку й тримає рівно корпус і голову. Голова злегка нахилена вперед, ноги зігнуті в кульшовому та колінному суглобах під прямим кутом, стопи спираються на підлогу, передпліччя вільно лежать на столі,
— акцентували в МОЗ України.

Додали, що низький стіл “схилить” дитину над зошитом, а це псує поставу. А надто високий спровокує перенапруження м’язів, і школяр буде швидко втомлюватися. Зручний та вигідний варіант — стіл-трансформер.

Раніше ми писали, як будити дитину в школу без істерик. Для вас — дієві поради, які допоможуть прокидатися швидко і легко.