Створять затишок і не принесуть шкоди: які дерева посадити для краси біля будинку

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Варіанти дерев для посадки біля дому
Перелік дерев, які можна садити біля будинку. Фото: zakarpattya.net.ua

Потрібно знати, які дерева не принесуть шкоди біля дому

Існує цілий перелік дерев, які заборонено садити біля дому, щоб не пошкодити фундамент та доріжки. Але так хочеться створити затишок, приємний затінок та чудові пахощі корисними насадженнями.

Декоративні дерева допоможуть прикрасити ділянку та створять особливий ландшафт. Які з зелених насаджень варто і корисно посадити біля дому, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як дерева можна садити біля будинку

  • Калина. Красивий кущ, який надзвичайно швидко росте. Коріння не здатне пошкодити фундамент, тому можна садити біля самого будинку. Ягоди можна використовувати для їжі, компотів, варення.

  • Бузок. Не зашкодить фундаменту і має надзвичайно красиві квіти та аромат у сезон цвітіння.

  • Декоративна яблуня. Має компактні невеликі розміри і надзвичайно красива під час цвітіння. Особливо прекрасного вигляду надає багряне листя.

  • Сакура. Неймовірно прекрасний цвіт дерева прикрасить будь-яку ділянку. Коріння не шкідливе для дому та огорожі.

  • Декоративна шовковиця. Невеликі за розміром і надзвичайно швидко ростуть та утворюють чудові плакучі крони. Дають невеликі, але дуже смачні плоди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дерева поряд з будинком мають неперевершений вигляд та суттєво впливають на вартість будинку. Тому не відмовляйте собі у задоволенні посадити правильні зелені насадження.