ТОП-10 найсмачніших та найврожайніших сортів картоплі: зберігайте собі на наступний рік

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Сорти, які кращі для посадки в Україні
Кращі сорти картоплі. Фото: .0462.ua

Смачна картопля буде на городі, якщо правильно підберете відповідний сорт

Не існує іншого овочу з якого можна приготувати таку велику кількість смачних страв. Смажена, печена, варена, тушкована - картопля прекрасна у будь-якому вигляді. Але, щоб отримати врожай хорошої бульби, необхідно обрати правильний сорт, адже є сорти, які в Україні садити не рекомендується.

Для того, щоб не жалкувати після збору врожаю, перед посадкою потрібно врахувати, які сорти найсмачніші та дають багато овочів. Які з них найкраще смакуватимуть, розповідає канал Дача і Дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

ТОП-10 найсмачніших та найврожайніших сортів картоплі

1. “Беллароза”. Надзвичайно швидко вариться, не дуже розварюється, дає багатий врожай. Суперранній сорт, що характеризується дуже великими бульбами, дозволить насолоджуватися стравами досить швидко після посадки.

2. “Пікассо”. Це найкращий сорт для тривалого зберігання, середньопізній (95-105 днів) та дає багато бульб з куща. Смак овочів приємний, бульби овальні, насиченого жовтого кольору.

3. “Рів’єра”. Надзвичайно ранній високоврожайний сорт картоплі, бульби якої відрізняються гарним смаком. Картопля добре переносить спеку і посуху, та стійка до вірусних хвороб.

4. “Слов’янка”. Середньопізній сорт (100-120 днів). Шкірка частково червона, м'якота – кремового відтінку. Бульби мають довгувату форму з дрібними вічками.

5. “Гранада”. Високоврожайний середньопізній сорт (95-110 днів). Його вивели лише у 2015 році, але швидко набув популярності серед городників в Україні. Невибагливий у догляді, стійкий до посухи і багатьох захворювань.

6. “Мелоді”. Середньопізній сорт картоплі (115-120 днів). Бульби підходять для приготування будь-яких страв, смак приємний, добре розварюється, не темніє при відварюванні.

7. “Солоха”. Бульби фіолетового кольору, мають велику кількість антиоксидантів. Середньостиглий сорт, має легкий горіховий присмак і вважається справжнім делікатесом серед сортів.

8. “Тайфун”. Середньоранній сорт (65-75 днів), який добре зберігається і вважається ідеальним для виробництва чипсів, бо зовсім не розварюється при варінні.

9. “Санте”. Середньоранній сорт картоплі (65-75 днів). Підходить для тривалого довгого зберігання. Особливо смачно готувати у фритюрі.

10. “Американка”, або “Рання троянда”. Один з найстаріших американських сортів, виведений ще в 1861 році. Середньоранній (70-80 днів). Зверху рожева, всередині біла. На смак приємна та не розварюється.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, коли найкраще копати картоплю. Від цього залежатиме якість і тривалість її зберігання.