ТОП-3 народних способи охолодити квартиру без кондиціонера — дієві лайфхаки

Лайфхаки
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Охолоджуємо кімнати водою та льодом
Як охолодити оселю водою, фото: Freepik

Якщо у вас немає кондиціонера, зменшити температуру повітря вдома можна за допомогою води

Спека в Україні підштовхнула сотні людей встановити кондиціонер. Проте не у всіх є можливість його придбати, та і ті, хто має, не завжди може включити його, адже електроенергію можуть вимкнути на 6 годин і більше. Раніше ми писали, як легко охолодити одяг, аби освіжити себе, а тепер розкажемо, як водою можна зменшити температуру в кімнатах.

Для вас — дієві народні лайфхаки, як освіжити оселю без кондиціонера. Для цього потрібна вода і трішки терпіння. Уже за декілька хвилин буде відчутно легше дихати і перебувати в кімнаті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вентилятор + лід

Включіть вентилятор на найменшу швидкість. Біля нього поставте місткість із холодною водою та льодом. Уже за 10 хвилин у кімнаті буде легше дихати.

Льодяна вода

Якщо у вас немає вентилятора, поставте на підвіконня тарілки із холодною водою та льодом. Повітря, яке ітиме з вулиці, буде охолоджуватися. Міняйте запаси льоду, як тільки вода почне теплішати.

Зволожуйте повітря

У пульверизатор-розпилювач налийте льодяну воду. Бризкайте нею не тільки у повітря, а і на підлогу та меблі — у помірній кількості. Протирайте холодною водою підлогу якомога частіше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як охолодити кімнату, коли вимкнули світло. Для вас — дієві поради, які допоможуть зменшити температуру вдома, коли немає електроенергії.