Упс, праска залишила сліди: 3 відмінних способи врятувати речі

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

3 способи позбутися плям від праски
Сліди від праски можна прибрати. Фото: Pexels

Прасування потребує знань і навичок, інакше є ризик залишитися без одягу

Іноді простий процес прасування може закінчитися з печальними результатами, якщо не дотримуватися певних правил. Але не поспішайте викидати у сміття одяг, на якому залишилися сліди від праски - їх можна повністю прибрати.

Якщо вашу тканину спіткала прикрість і ви злегка припалили речі - не панікуйте. Все можна виправити засобами, які є у вашій кухні. Найголовніше, діяти одразу, як виникла пляма, якщо відкласти справу до вечора чи на потім, виправити нічого не вдасться. Як позбутися плями на клаптику чи цілого трикутника від праски, розповідають на каналі Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Молоко або кефір

Потрібно негайно покласти зіпсований одяг у миску і залити молочним продуктом. Залишити на 2-3 години, а тоді випрати у машинці чи руками. Пляма повністю зникне.

Цибуля

Велику цибулину треба розрізати навпіл і половиною добре натерти сліди від праски одразу після її появи. Потрібно терти до того часу, поки пляма повністю не зникне. А запах від цибулі легко випереться у пральній машинці чи руками.

Сік лимона

Сік лимона змішати з водою кімнатної температури у рівних пропорціях. Нанести приготований розчин безпосередньо на пляму та залишити подіяти на 20 хвилин. Далі випрати, як звичайно, у пральній машинці чи руками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб не зіпсувати речі завжди перед прасуванням добре вивчайте етикетки на одязі. Там можна знайти підказки щодо температури і догляду.