Усікновення глави Іоанна Предтечі: 3 потужні молитви, які слід прочитати у свято

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

усікновення молитви
Сильні моитви на Усікновення глави Іоанна Предтечі Фото: canva.com

Сьогодні християни відзначають важливу церковну дату, тож ця стаття стане вам у пригоді

У великі церковні свята віряни зазвичай звертаються до святих, чий день відзначається, тож ми підготували сильні молитви на Усікновення глави Іоанна Предтечі, які слід прочитати кожному.

Нагадаємо, раніше Усікновення глави Іоанна Предтечі святкували 11 вересня, однак після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар дата свята змінилася і тепер припадає на 29 серпня. Це велике свято створене на честь пам'яті одного з найважливіших святих у християнстві. Воно присвячене пам'яті мученицької смерті святого Іоанна Предтечі (Хрестителя).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

З Біблії ми знаємо, що Іоанн був обезголовлений за наказом царя Ірода, який виконав прохання Саломеї, дочки Іродіади, на знак помсти за викриття Іоанном їхнього гріховного життя. Пророка стратили, відрубавши йому голову, а після цього її принесли на блюді царю Іроду.

Цього дня християни дотримуються суворого посту, виявляючи смирення та покаяння. Також намагаються не порушувати заборони, пов’язані зі стратою Предтечі. Так, цього дня не можна користуватися ріжучими та колючими предметами, різати та їсти продукти округлої форми, не можна подавати їжу на блюді. Під забороною також будь-які розваги з танцями та фізична праця. У свято Усікновення глави Іоанна Предтечі краще прочитати молитви, тексти яких ми публікуємо далі.

Усікновення глави Іоанна Предтечі молитви
Усікновення глави Іоанна Предтечі: сильні молитви у свято Фото: amazing-ukraine.com

Усікновення глави Іоанна Предтечі: молитви

Проведіть день у спокійній атмосфері, присвятіть час духовному розвитку та зверніться до святого з важливим проханням. Потужні молитви на Усікновення глави Іоанна Предтечі — далі.

***

Святий Іване, предтече і хрестителю Господній! Про тебе говорить святий євангелист, що ти чоловік, посланий від Бога, щоб дати свідоцтво про світло, і щоб усі увірували в те правдиве світло, що прийшло на цей світ просвітити кожну людину. Після тебе мало воно прийти, але воно було перше, ніж ти, бо воно було від віків. Про тебе, всехвальний пророче, свідчить сам Господь, коли каже, що ти більший від усіх інших. Пророки провіщали Христа словами, а ти вказав на нього рукою і говорив: “Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу”.

Ти проповідник покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся власною рукою діткнутися верху голови царя Бога. Ти перший мученик, ти посників і пустинників наставник, ти вчитель чистоти, ти близький друг Христа. Тебе прошу, до тебе припадаю: Не відмов мені твого заступництва, щоб душа моя відновилася покаянням, немов другим хрещенням, бо ти був проповідником покаяння і хрестителем. Випроси мені ласку, щоб я міг (могла) одержати прощення гріхів і міг (могла) увійти колись туди, куди ніщо скверне не може ввійти, у небесне царство. Амінь.

 ***

Хреститель Іоанн, проповідник покаяння, почуй молитви мої та передай прохання Владиці Небесному. Я, як негідний, сумний, немічний і той, що мучиться сумом, закликаю до твоєї участі й заступництва. Благаю очистити думи та душу мою, позбавити від злих помислів і наставити на шлях істинний. Святий Іоанн, ти бачив гріхи земні та дарував спокуту людям.

О, проповідник земний, який зумів торкнутися Самого Ісуса та охрестити його, даруй мені спасіння перед Господом. Помолися за грішного раба Божого (ім'я) і не залишай мене напризволяще диявольських сил.

Я благаю про благо, яке пронесу з собою все життя. Проповідник і мученик пустельний, не відрікайся від мене, обнови душу мою покаянням і наповни серце непідробною вірою. Вічно Царство Небесне. Амінь.

***

Святий Іоане Предтече, голос у пустелі й проповіднику покаяння, чия місія була приготувати шлях для Ісуса Христа, молися до Бога за нас, грішних, особливо в часі війни в Україні просимо у тебе справедливого миру. Молися за наші серця, щоб ми відкрилися Божій благодаті, щоб ми були готові до покаяння і обернулися до Бога зі всією щирістю. Допоможи нам пройти духовну пустелю нашого життя, відкинувши наші гріхи і шукаючи спасіння у Христі. Святий Іоане, просимо твою молитву за нас перед Богом, нехай наші серця будуть очищені вогнем покаяння. Допоможи нам насититися жагучою вірою і любов’ю до Бога, і нехай наше життя стане свідченням Його благодаті та милосердя. Святий Іоане Предтече, великий пророче і покаяння, молись за нас, щоб ми завжди були готові прийняти Ісуса Христа і служити Йому з вірою, любов’ю і розумінням православного до останнього подиху свого земного життя. Амінь.

Також вам можуть сподобатися відео з молитвами у сьогоднішнє свято.

Нагадаємо, багато цікавих матеріалів до важливих дат ви можете знайти у нашому розділі «Свята». Слідкуйте за оновленнями та будьте в курсі новин!