Успіння Пресвятої Богородиці за старим стилем: найкращі привітання зі святом

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

вітання з успінням за старим стиалем
Успіння Пресвятої Богородиці за старим стилем: вірші та проза до свята Фото: canva.com

Аби ви не втрачали час на пошуки святкового контенту, ми вже підготували для вас добірку найкращих привітань

28 серпня святкують Успіння Пресвятої Богородиці українці, які ще тільки призвичаюються до нововведень. Нагадаємо, після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар Успіння Пресвятої Богородиці тепер святкують 15 серпня, однак на перехідному етапі багато хто відзначає дати двічі. Тож сьогодні мають бути під рукою теплі побажання на Успіння Пресвятої Богородиці за старим стилем.

Що стосується дати, то це одне з найважливіших православних свят, що вшановує мирний відхід Богородиці з цього світу та її піднесення на небеса. Це свято символізує завершення земного життя Діви Марії і її перехід до вічного життя з Богом. За традицією, в цей день віряни відвідують храм, беруть участь у святкових літургіях, моляться за мир та здоров'я своїх рідних. Також існує звичай приносити на освячення польові квіти та трави, які після служби залишають у домівках як оберіг на весь рік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Не обходиться день і без душевних побажань. Красиві привітання з Успінням Пресвятої Богородиці — далі.

привітання з успінням пресвятої богородиці
Привітання з Успінням Пресвятої Богородиці у віршах та прозі Фото: відкриті джерела

З Успінням Пресвятої Богородиці: привітання у віршах та прозі

Ми зібрали найкращі привітання з Успінням Пресвятої Богородиці у віршах та прозі, тож обирайте найбільш атмосферні та вітайте родину й друзів зі святом.

***

Свята Богородице,
Про тебе не забуваємо,
Молимося і вихваляємо,
У храмі часто згадуємо.
Свята Богородице,
Про заступництво лише благаємо,
І на силу твою уповаємо,
Христом Богом закликаємо.
Свята Богородице,
Всім добра, любові бажаємо,
Ти допоможеш, точно знаємо,
Дива щастя очікуємо.

***

Зі Святим святом! Нехай ангели бережуть від напастей, а добре слово завжди підбадьорить і дасть сили для подальшого шляху. Здоров'я сім'ї та процвітання, щоб жодні напасті не припали на їх долю.

***

Вітаю з великим святом! Нехай в душах ваших завжди панує мир і любов, і благословенним нехай завжди буде життєвий шлях. Бажаю кожному досягти успіху, здійснити свої найзаповітніші мрії та завжди залишатися щирою і шанованою людиною. Нехай Богородиця покриває вас від випадкових бід, хай горе ніколи не стосується вашого порога. Нехай її молитва збереже в будь-якій ситуації.

***

Дзвін Успіння
Зазиває до церкви нас,
Отримуємо благословення,
На душі світло зараз.
Зі святом рідних привітаємо,
Бажаємо миру і добра,
Нехай буде більше в кожному
Любові, милосердя і тепла!

***

Миру і добра у Ваш дім! Нехай береже Вас ангел від тривог і бід, нехай благання Пресвятої Богородиці будуть почуті, нехай дослухається до прохань і виконає заповітні бажання!

***

Нехай у цей особливий день свята Діва Марія буде уважною до Вас і Вашої сім'ї, захистить від бід, вбереже від сліз! Бажаємо здоров'я і щастя, добрих думок, усіх благ, і звісно, щоб у душі панував спокій!

***

Богородице святая,
Всіх від горя захисти
Захисти і благословляй нас,
І всі помилки прости.
В цей чудовий день Успіння
Хочу я вам побажати
Віри, щастя і прощення
І сім'ю оберігати!

успіння привітання
Успіння Пресвятої Богородиці за старим стилем: привітання зі святом Фото: відкриті джерела

***

Пресвята наша Богородиця
Дивиться лагідно з небес.
Вам пошле своє благословення
І подарує казкових чудес.

***

Душевно вітаю вас зі святом Успіння Пречистої Богоматері! Молитовно прошу для вас Божої допомоги у вашій земній юдолі, духовного і тілесного здоров'я, сили, надії та терпіння. Хай береже вас Небесна Заступниця від скорботи, зневіри та смутку. Нехай радість від сьогоднішнього великого свята продовжить жити у вашому серці довгі роки, вселяючи в душу безкорисливу любов до ближніх і впевненість у завтрашньому дні.

***

Ще сміється серпень золотий,
Але осені гінці вже йдуть.
Успіння Богородиці святої
Дзвони на дзвіниці несуть.
Нехай Матір Божа вас від бід оберігає,
Живіть у мирі з Богом і людьми,
Нехай ангел вас крилами вкриває,
І довгими нехай будуть ваші дні!

***

З днем Успіння Пресвятої Богородиці тебе! Будь завжди вірним собі й своїм близьким, будь вдячним Богу за своє життя людиною, цінуй те, що маєш. Добра тобі, миру, гармонії в родині, щирої радості й почуття захищеності! 

найкращі привітання з успінням
Успіння Пресвятої Богородиці 2024: вітання у віршах та прозі Фото: відкриті джерела

***

Я вас зі святом великим й світлим вітаю!
У день Успіння Пресвятої Богородиці
Миру й щастя всім бажаю!

***

Щиро вітаю вас з великим святом Успіння Пресвятої Богородиці! І хоча сьогодні ми згадуємо про закінчення земного життя Пречистої Діви, але це свято є радісним, тому що знаменує відхід Марії до Царства Небесного. В це світле свято бажаю тобі здоров'я, гармонії та добробуту в сім'ї. Нехай в усіх справах тобі допомагає Боже благословення!

***

Зі святом Успіння Пресвятої Богородиці! Від щирого серця бажаю родинного затишку і тепла, достатку, теплих стосунків з близькими людьми. Нехай удача завжди усміхається на життєвому шляху, а Божа Матір оберігає.

З Успінням Пресвятої Богородиці!

Також не пропустіть потужну молитву, яку потрібно прочитати на Успіння Пресвятої Богородиці. Текст молитви ви знайдете за посиланням.